Veikko Lieslehto, 91, on ollut Tampereen Palloilijoiden toiminnassa mukana yhdeksällä vuosikymmenellä: ”Taidan olla itse sellainen kävelevä historiikki” - Ihmiset - Aamulehti

Veikko Lieslehto, 91, on ollut Tampereen Palloilijoiden toiminnassa mukana yhdeksällä vuosikymmenellä: ”Taidan olla itse sellainen kävelevä historiikki”

Veikko ”Vekke” Lieslehto on seuratoiminnan todellinen esikuva ja TaPan pitkäaikaisin jäsen. Jalkapallo kuuluu Lieslehdon elämään edelleen, vaikka vaimo on jo kieltänyt pallon potkimisen.

Veikko Lieslehdon oma peliura katkesi harmittavan aikaisin, sillä polvet eivät kestäneet. Silti hän ei jättänyt Tampereen Palloilijoita. ”Tai ei polvissa mitään vikaa ollut, mutta nivelkierukka meni rikki eikä sen aikainen leikkaus ollut mikään helppo. Piti sitten lopettaa.”

13.10. 18:32

”Kyllä minä voin valokuvissa vähän pallotellakin”, Veikko Lieslehto ehdottaa pikkupoikamaisen innokkaasti ja kehuu, että sisäsyrjällä kyllä lähtisi vielä.

Jalkapallo on kuulunut 91-vuotiaan Lieslehdon elämään aina, joten kyllä ainakin pallo kainalossa pitää poseerata. Pallottelulupaa Lieslehto ei tällä kertaa saa, sillä siitä ihan erikseen hänen elämänsä rakkaus rouva Ritva Lieslehto mainitsi etukäteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: