Kun kaksi poliisia soitti ovikelloa, perheenäiti Hanna Ristimäen maailma romahti – ”Minun selviytymistaisteluni alkoi sillä sekunnilla"

Perheenisä, teknologiajohtaja Mikko Ristimäki, 41, lähti vanhojen opiskelukavereidensa kanssa mökkireissulle, muttei koskaan palannut. Hanna Ristimäki jäi leskeksi kahden pienen tytön kanssa. ”Minä kuvaan sitä sotatilaksi, johon äitinä olen joutunut”, Ristimäki sanoo. Kesällä hän muutti lasten kanssa Helsingistä Lempäälän Kuljuun, jossa elämä sai uuden alun.

Moni yllättyi, kun Hanna Ristimäki jätti Helsingin ja muutti tytärtensä Islan (vas.) ja Annan kanssa Lempäälään. Perheellä ei ole mitään siteitä paikkakunnalle, ja myös Tampere tuntuu vielä vieraalta. Hanna Ristimäen suku on kotoisin Euran Honkilahdesta.

6.11.2021 6:30 | Päivitetty 1.1. 16:33

Aamulehti

Pahinta on jäädä selviytymään kaikesta yksin vauvan ja taaperon kanssa. Hanna Ristimäen, 39, esikoinen Anna oli 3,5-vuotias ja kuopus Isla vasta puolivuotias, kun perheen isä kuoli tapaturmaisesti. ”Se tunne, kun ei anneta mitään vaihtoehtoja tai sananvaltaa tilanteeseen, johon sinut sysätään. Kaikki jää yhtäkkiä kokonaan omalle vastuullesi. Minä kuvaan sitä sotatilaksi, johon äitinä olen joutunut”, Ristimäki sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut