Alex Jaskari haluaa kouluttautua liikennelentäjäksi - Ihmiset - Aamulehti

Tamperelainen Alex Jaskari, 18, tekee kaikkensa, jotta hänestä tulisi liikennelentäjä – Pian hän pyrkii kouluun, jonne pääsevät vain valioyksilöt: ”Tätä minä haluan”

Kun Alex Jaskari pääsi ensimmäisen kerran itse lentokoneen puikkoihin, hänelle tuli valtavan hyvä olo. Kokemus sinetöi pikkupojasta asti kantaneen haaveen. Vääksyn ilmailulukiosta tamperelaisnuori löysi kaltaisiaan. ”Meitä saattaa hypätä neljä äijää autoon ja ajaa Helsinki-Vantaalle ihan vain lentokoneita katselemaan.”

Alex Jaskari kuuluu Tampereen lentokerhoon, joka vuokraa koneitaan jäsenilleen. Hänen lentopäiväkirjaansa on kertynyt tähän mennessä 36 lentotuntia. Kerhon koneilla (kuvassa) hän on lentänyt kolmisen tuntia.

11.10. 7:00

Aamulehti

Maalataan heti kärkeen kaksi ratkaisevaa tuokiokuvaa ja jätetään kolmas – se tärkein – jutun viimeiseksi. Ensimmäisessä kuvassa tamperelainen pikkupoika leikkii lentämistä kädet siipinään ja paperimoottorit voimanlähteinään. Huikeat matkalennot kiitävät kodin makuuhuoneen ja olohuoneen välisellä taivaalla. ”Katsokaa, musta tulee isona lentäjä”, lapsi hihkuu vanhemmilleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos