Kangasalalainen päätoimittaja Tuula Ruusumaa oli rekrytoimassa työntekijää, mutta sitten silmin osui kiehtova työpaikkailmoitus – Nyt hän johtaa Pirkanmaan tunnetuinta käsityöyhdistystä - Ihmiset - Aamulehti

Kangasalalainen päätoimittaja Tuula Ruusumaa oli rekrytoimassa työntekijää, mutta sitten silmin osui kiehtova työpaikkailmoitus – Nyt hän johtaa Pirkanmaan tunnetuinta käsityöyhdistystä

Uutistoimittajasta tuli käsityöyhdistyksen toiminnanjohtaja ja samalla Tuula Ruusumaa sai mahdollisuuden päästä toiselle unelmiensa alalle. Enää hän ei piilottele keskeneräisiä neuletöitään, vaan puhuu sujuvasti käsityökieltä.

Työssään Tuula Ruusumaa pääsee sukeltamaan muun muassa nahan parkitsemiseen, kangaspuilla kutomiseen ja lankojen värjäämiseen. Varsinkin viimeisin näistä koukutti Ruusumaan täysin ja kurssin käytyään Ruusumaa päätyi sipulilaareille. Mitä ihmettä? ”Keräsin muovikassillisen punasipulin kuoriroskia ympäri kauppoja. Mummolan vanhassa saunan padassa keittelin lankasoppaa ja lopputuloksesta olen suorastaan lapsellisen ylpeä. Juuri näitä kiksejä toivon muidenkin uutta käsityötaitoa oppivien kokevan!”

22.9.2021 18:00

Vuonna 1995 pöydällä oli kahdet hakupaperit ja ylioppilas Tuula Ruusumaa empi kahden vaiheilla. Vaihtoehtoina olivat Jyväskylän yliopisto ja journalistiikka sekä Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, jonka jälkeen voisi hakea Joensuuhun opiskelemaan käsityön opettajaksi.

Kumman tien valitsisi?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut