Henkilökuva: Mats Uotilasta tuli Twitter-ilmiö - Ihmiset - Aamulehti

Tampereen lyseon lukiolaisesta on tullut valtava ilmiö somessa – Osa ei meinaa uskoa, että provosoivasti tviittaava Mats Uotila on vasta 16-vuotias

Sastamalalainen Mats Uotila liittyi Twitteriin 14-vuotiaana. Nyt hänellä on lähes 11 500 seuraajaa. Hyvin argumentoidut, toisinaan kärkkäät tviitit herättävät Twitterissä ihailua, mutta myös raivoa. Uotilaa harmittaa, etteivät aikuiset pysy aina asiallisina. – Ryönää tulee vasemmistolta, mutta myös äärioikealta, Uotila kertoo. Tapasimme hänet Tampereen Pyynikintorilla.

Mats Uotila ajaa lähes päivittäin Häijäästä Tampereelle 45 minuuttia koppimönkijällään. Sisällä on kova melu, joten hän kuuntelee matkat musiikkia vastamelukuulokkeilla: klassista, Frank Sinatraa tai Whitesnakea. Toisinaan kuulokkeista soi podcast, esimerkiksi Rahapodi tai Jari Sarasvuon Ylen monologit.

12.9. 7:00 | Päivitetty 15.9. 15:29

Aamulehti

Edessä levittäytyvät Tampereen lyseon lukion ovet. Odotan Mats Uotilaa, josta on tullut viimeistään tämän vuoden aikana näkyvä Twitter-vaikuttaja. Sastamalalainen kokoomusnuori argumentoi niin kypsästi, etteivät kaikki usko hänen olevan vasta 16-vuotias.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: