Risto Valkeala on Tampereen Futis-Liigan toiminnanjohtaja, jonka tunnistavat sadat perheet - Ihmiset - Aamulehti

Tämän miehen tunnistavat sadat perheet Tampereella – Suomen suurimman kortteliliigan toiminnanjohtaja ei pelaa itse, mutta päätyi vuosiksi jalkapallokentälle: ”En olisi uskonut, että tässä ollaan”

Risto Valkealan taustalla on se tavallinen tarina: omien lasten harrastus imi mukaan aktiivitoimijaksi ja nyt hän luo Ilveksen Futis-Liigan toiminnanjohtajana harrastusmahdollisuuksia yli 4 000 lapselle Tampereen alueella. Moni tuntee Valkealan ”Rikenä” ja siitä, että hän on aina paikalla.

Risto Valkeala teki 31-vuotisen työuran Tampereen kaupungilla, mutta päätti vuonna 2007 irtisanoutua, kun Ilveksen Futis-Liigan toiminnanjohtajan työ alkoi ottaa ison siivun aikaa. – Koulu ei ollut koskaan minun juttuni, vaan hakeuduin jo 15-vuotiaana lähetiksi. Olen paljosta kiitollinen seuralle siitä, että heillä oli vuonna 2006 rohkeutta mennä eteenpäin, luoda jatkuvuutta ja palkata minut ensimmäiseksi päätoimiseksi.

20.7. 18:35 | Päivitetty 20.7. 20:08

Hervannan Mäkipuiston hiekkakenttä, kesä 1990. Kuusivuotias Joona haluaa jonkin harrastuksen ja äidin työkaveri sattuu olemaan Ilveksen Futis-Liigassa yhdyshenkilönä ja valmennuksessa mukana. Jalkapallo tuntuu mieluisalta ja työkaveri houkuttelee myös äitiä rohkeasti mukaan valmennukseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: