Tämän miehen tunnistavat sadat perheet Tampereella – Suomen suurimman kortteliliigan toiminnanjohtaja ei pelaa itse, mutta päätyi vuosiksi jalkapallokentälle: ”En olisi uskonut, että tässä ollaan”

Risto Valkealan taustalla on se tavallinen tarina: omien lasten harrastus imi mukaan aktiivitoimijaksi ja nyt hän luo Ilveksen Futis-Liigan toiminnanjohtajana harrastusmahdollisuuksia yli 4 000 lapselle Tampereen alueella. Moni tuntee Valkealan ”Rikenä” ja siitä, että hän on aina paikalla.

Risto Valkeala teki 31-vuotisen työuran Tampereen kaupungilla, mutta päätti vuonna 2007 irtisanoutua, kun Ilveksen Futis-Liigan toiminnanjohtajan työ alkoi ottaa ison siivun aikaa. – Koulu ei ollut koskaan minun juttuni, vaan hakeuduin jo 15-vuotiaana lähetiksi. Olen paljosta kiitollinen seuralle siitä, että heillä oli vuonna 2006 rohkeutta mennä eteenpäin, luoda jatkuvuutta ja palkata minut ensimmäiseksi päätoimiseksi.

20.7.2021 18:35 | Päivitetty 20.7.2021 20:08

Hervannan Mäkipuiston hiekkakenttä, kesä 1990. Kuusivuotias Joona haluaa jonkin harrastuksen ja äidin työkaveri sattuu olemaan Ilveksen Futis-Liigassa yhdyshenkilönä ja valmennuksessa mukana. Jalkapallo tuntuu mieluisalta ja työkaveri houkuttelee myös äitiä rohkeasti mukaan valmennukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut