Mitä tekee sairaalaklovni? Nadja Laine Tampereelta kertoo - Ihmiset - Aamulehti

Kun Nadja Laine aloittaa työpäivänsä Taysissa, hän laittaa päähänsä punanenän ja herkät tuntosarvet – sairaalaklovni auttaa lapsipotilaita, mutta työ on paljon muutakin kuin naurattamista

Tampereen yliopistollisen keskussairaalan lastenosastolla työskentelee neljä sairaalaklovnia, jotka tukevat ja auttavat lapsia sairaalassa olon aikana. Jo nuorena sirkuksesta haltioitunut Nadja Laine on yksi heistä. Välillä työhön voi kuulua tiputanssia ja unitilauksen tekemistä, mutta tärkeintä on yhteyden löytäminen lapsipotilaaseen.

Nadja Laineen tärkeimmät työvälineet ovat punainen nenä ja herkät tuntosarvet lapsipotilaita kohdatessa.

7.7. 7:05

Aamulehti

Tamperelaisen Nadja Laineen työ on poikkeuksellinen. Töissä hän on tohtori Pikku-Riski, joka kohtaa lapsipotilaita Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa punanenä kasvojansa koristamassa.

– Kun lähtee ulos sairaalan pukuhuoneesta, pitää olla hereillä koko ajan. Puhumme, että on olemassa klovni, eli tohtori Pikku-Riski, ja sitten on pilotti eli minä Nadja, joka klovnia ohjaa. Jos pilotilla alkaa ajatukset harhailemaan kesken tilanteen, yhteyttä lapsen kanssa ei synny, Laine kuvailee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: