Tampereella on mittaamattoman arvokas 250 000 näytteen kokoelma luonnon ihmeitä: ”Näissä kaapeissa on monien ihmisten elämäntyö” - Ihmiset - Aamulehti

Tampereella on mittaamattoman arvokas 250 000 näytteen kokoelma luonnon ihmeitä: ”Näissä kaapeissa on monien ihmisten elämäntyö”

Tomi Kumpulaisen ansiota on, että yhä uudet sukupolvet pääsevät Tampereen Luonnontieteellisessä museossa nauttimaan luonnon ihmeistä. Biologi työskentelee uskomattomien ja laajojen kokoelmien äärellä, mutta haluaisi itse vielä joskus kohdata perhosmaailman yksisarvisen.

Tomi Kumpulainen voisi elää ilman luontoa, mutta ei halua. Jos tulisi muutto betoniviidakkoon, Kumpulainen näkisi luonnon sielläkin. Hän naurahtaa, että moni lähipiirissä ja lapsuudenkodin naapurit jo aavistivatkin, että tuosta perhoshaavin kanssa juoksevasta pojasta tulee taatusti biologi. – Joskus kuvittelinkin, että työurani on jossain muualla. Tajusin vasta myöhemmin, että tämähän oli varsin itsestäänselvä ammatinvalinta.

9.6. 19:56

Kun luonto on intohimo ja motivaattori, se vie täysin mennessään. Tampereen luonnontieteellisen museon amanuenssina työskentelevä Tomi Kumpulainen ahmii luontoa työkseen ja vapaa-ajallaan.

Biologina Kumpulainen tutkii luontoa asiantuntijana, mutta luontokuvaajana ja perhosharrastajana hän uppoutuu luonnon ääreen eri tavalla. Työn ja vapaa-ajan raja luonnon äärellä on pitänyt opetella, mutta Kumpulainen viihtyy parhaiten juuri asioiden reunoilla, kirjaimellisestikin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: