Niemen kartanon alue Niemenrannassa on täynnä nähtävää - Ihmiset - Aamulehti

Maria Tervaoja remontoi liikkeelleen tilat Tampereen erikoisimpaan navettaan – Kävimme katsomassa, millainen on Niemen kartanon alueelle muodostunut yrittäjien yhteisö ja mitä sieltä löytyy

Tamperelaiset tuntevat Lielahden kartanon. Sen taakse kätkeytyy toinenkin kartanoalue, jonka loistavin rakennus ei ole kartano ensinkään. Niemen kartanon alueen tunnistaa kahdesta suuresta navetan tornista. Rientola-säätiön omistamia kiinteistöjä on remontoitu vuodesta 2015, ja nyt alueelle on löytänyt tiensä yhä useampi yrittäjä.

Maria Tervaoja on remontoinut sisustusliikkeelleen tilat Birger Federleyn suunnittelemaan navettaan. Liikkeestä saa tuotteita pientavaroista valaisimiin, huonekaluihin ja mittatilauskalusteisiin. Tervaoja rakastui Niemen kartanon alueeseen jo yli kaksi vuotta sitten.

12.6. 7:33

Aamulehti

Lehmät eivät välttämättä koskaan ole asuneet niin hienosti kuin Tampereella 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. Silloin kymmenien nautojen lauma kulki sisälle arkkitehti Birger Federleyn piirtämään navettaan 16-metristen tornien välistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: