Tältä kampaaja Johannes Yrjön hiukset näyttävät seitsemän kuukautta hiustensiirron jälkeen - Ihmiset - Aamulehti

Kampaaja Johannes Yrjö alkoi kaljuuntua 19-vuotiaana, ja viime syksynä aika oli kypsä muutokselle – Tältä hiukset näyttävät seitsemän kuukautta hiustensiirron jälkeen

Kampaaja ja somevaikuttaja Johannes Yrjöä kaljuus ahdisti niin paljon, että hän matkusti Istanbuliin teettämään hiustensiirron. Kaljuuntuminen on yksi tyypillisimpiä miesten ulkonäköpaineista, kertoo Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtori Hanna Ojala.

Hiukset tippuvat siirretyistä karvatupista pian hiustensiirron jälkeen, ja kestää jonkin aikaa ennen kuin alueella alkaa kasvaa uutta tukkaa. Tältä Johannes Yrjön hiukset näyttävät seitsemän kuukautta hiustensiirron jälkeen.­

3.5. 18:28

Työpäivän verran eli suunnilleen kahdeksan tuntia. Niin kauan kampaaja Johannes Yrjö, viralliselta nimeltään Johannes Poikkimäki, makasi istanbulilaisen klinikan hoitopöydällä.

Yrjölle tehtiin viime syyskuussa hiustensiirto.

Hänen takaraivonsa puudutettiin, ja sieltä irrotettiin vajaat 3 000 siirrettä, joissa kussakin oli 1–3 hiusta. Sitten vuorossa oli pään etuosa, jonne hiukset haluttiin siirtää. Alue puudutettiin, päähän tehtiin pieniä reikiä ja hiukset istutettiin tehtyihin reikiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?