Tamperelainen Tatu Varpukari on raitis alkoholisti, joka etsii työtä - Ihmiset - Aamulehti

Tamperelainen Tatu Varpukari, 48, menetti kovatasoisia johtajan paikkoja järkyttävien ryyppyputkien takia – Nyt raitistunut mies on hakenut tuloksetta jo kahtasataa työpaikkaa

Tatu Varpukari on raitis alkoholisti, joka ei peittele painajaismaista menneisyyttään työhaastatteluissa. Hän on virtaa täynnä ja toivoo saavansa uuden mahdollisuuden. Vuosikausia kestänyt rankka juominen muutti tunnetun johtajan ja urheilutaitajan ihmisraunioksi. Pahimmillaan hän joi kaksi 0,7 litran pulloa konjakkia päivässä ja muita juomia päälle. – Olin 95-prosenttisesti kuollut.

Tatu Varpukari ei pelkää retkahtamista. – Tiedostan sairauden olemassaolon ja luonteen. Päätän joka aamu, että tänään en juo, ja se riittää. Raittiina eläminen on niin upeaa, että en tästä luovu.­

14.4. 6:59

Aamulehti

Kun tunnettu tamperelainen bisnesmies ja monen lajin urheilutaitaja Tatu Varpukari, 48, kertoo elämästään, mieleen jää kaksi ääripäiden tuokiokuvaa.

Ensimmäinen kuva on vuodelta 1990. Haminan reserviupseerikouluun päässyt Varpukari valitaan ”sissirukkiin”. Hän kuuluu neljän kovakuntoisimman kaverin erikoisryhmään, joka marssii kauheat kantamukset selässään 30 kilometrin siivuja pitkin Venäjän rajan tuntumaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?