Suuret journalismipalkinnot jaettiin – Vuoden journalisti on Venäjän-kirjeenvaihtaja Anna-Lena Laurén - Ihmiset - Aamulehti

Suuret journalismipalkinnot jaettiin – Vuoden journalisti on Venäjän-kirjeenvaihtaja Anna-Lena Laurén

Suuren journalistipalkinnon palkintokategoriat ovat Vuoden journalisti, Vuoden journalistinen pomo, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden juttu.

Hufvudstadsbladetin Anna-Lena Lauren on Vuoden journalisti.

10.3. 20:48

Helsinki

Suuret journalistipalkinnot jaettiin keskiviikkoiltana. Saajat olivat Anna-Lena Laurén, Aino Heikkonen, Terhi Pirilä-Porvali ja Henrik Kärkkäinen. Kukin palkittu saa 10 000 euroa.

Anna-Lena Laurén palkittiin Vuoden journalistina. Hän on Hufvudstadsbladetin ja Dagens Nyheterin Venäjän-kirjeenvaihtaja.

Laurén kirjoittaa palkintolautakunnan mukaan asiantuntevasti Venäjän ajankohtaisista asioista, politiikasta, toisinajattelijoista ja tavallisista ihmisistä. Hän tuntee maan useiden vuosien ajalta.

Palkintolautakunnan mukaan Laurénin jutut ovat aina hyvin kirjoitettuja ja niillä on kiinnostava näkökulma.

Aino Heikkonen palkittiin Vuoden journalistisena pomona. Hän työskentelee päivätuottajana maakuntalehti Etelä-Saimaassa vastuullaan reilun parinkymmenen ihmisen toimitus.

Palkintolautakunnan mukaan Heikkosella on sisältöjohtamisessaan sekä inhimillinen ote että tukeva journalistinen pohja. Heikkosen alaiset kiittävät häntä muun muassa siitä, että hän pystyy antamaan reilusti myös tiukkaa kehittävää palautetta.

Lehti on pandemiavuonna pystynyt kasvattamaan digitilausten määrää yli kolmanneksella.

Terhi Pirilä-Porvali palkittiin Vuoden journalistisesta teosta. Hän puolusti journalistista päätösvaltaa painostuksen edessä.

Ilmajoki-lehden päätoimittajaa Pirilä-Porvalia painostettiin jättämään julkaisematta uutinen, jossa kerrottiin koronakaranteenissa olevan kunnanvaltuutetun osallistumisesta valtuuston kokoukseen. Pirilä-Porvali ei taipunut, minkä jälkeen hänet lomautettiin tehtävästään. Myöhemmin hän irtisanoutui.

Vuoden juttu -palkinto Henrik Kärkkäisen Vastaamo-jutuille

Henrik Kärkkäisen Vastaamo-jutut palkittiin Vuoden juttuna. Ilta-Sanomissa työskentelevä Kärkkäinen paljasti Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneen tietomurron ja oli sen jälkeenkin johtavassa roolissa tapauksen uutisoinnissa.

Tietoturva-asioihin toimittajana perehtynyt Kärkkäinen kertoi muun muassa tietomurron laajuudesta ja tekotavasta.

Palkintolautakunnan mukaan Kärkkäisen raportointi arkaluontoisesta aiheesta oli vastuullista ja asiantuntevaa.

Suuri journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut