Tamperelaiskirjailija Anneli Kanto ihastui mystiseen kivikirkkoon, jossa on jotain aivan poikkeuksellista: ”Taide-elämyksenä ylivertainen” – Nämä kuvat selittivät koko maailman 500 vuotta sitten - Ihmiset - Aamulehti

Tamperelaiskirjailija Anneli Kanto ihastui mystiseen kivikirkkoon, jossa on jotain aivan poikkeuksellista: ”Taide-elämyksenä ylivertainen” – Nämä kuvat selittivät koko maailman 500 vuotta sitten

Kun Michelangelo 1500-luvun alussa sai valmiiksi freskonsa Maailman luominen, Suomessa rakennettiin kivikirkkoja, joiden kuvasto oli karkeaa ja epätäydellistä. Kirjailija Anneli Kannon mielestä juuri se tekee niistä kiinnostavia. Hänestä ne ovat suora sihti keskiajalla eläneen suomalaisen mieleen ja maisemaan.

Anneli Kanto kehottaa tutkimaan keskiaikaisia kivikirkkoja ennakkoluulottomasti. Kun koronatilanne sen taas sallii, hän aikoo itse lähteä tutustumaan Ahvenanmaan kivikirkkoihin.

13.3. 7:24

Aamulehti

Tekeekö mieli ryhmämatkalle? Sellaiselle, jossa ei jätetä yhtäkään kirkkoa väliin? Sellaiselle, jossa epähuomiossa matkaan houkutellut alkavat jo raskaasti huokailla, kuinka monta kirkkoa on tarpeeksi.

Niin. Anneli Kanto tunnistaa kyseisen turistityypin, jonka kohokohdat ovat muualla kuin kulttuurihistoriassa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: