Uusi käsityövillitys räjäytti islantilaisten lankojen kysynnän ja yllätti pirkkalalaisen kauppiaan: ”Melkein maniaksi sanoisin tätä” – Petti Puhakka on neulonut jo yli 50 islantilaisneuletta

Jään ja meren saarelta Suomeen rantautuneet islantilaisvillapaidat ovat hurmanneet suomalaiset. Paitoja neulotaan suomalaiskodeissa nyt sellaisella innolla, että islantilaiset langat uhkaavat loppua kaupoista. Islanninhevonen Stormur sai tamperelaisen Petti Puhakan ihastumaan Islantiin ja islantilaisten villapaitojen neulomiseen. Kotimaassaan villapaita on varjeltu kansallisaarre, joka hylkii tuulta ja vettä.

Petti Puhakan islanninhevonen Stormur sai omistajansa hurahtamaan Islantiin, maan kulttuuriin ja islantilaisten villapaitojen neulomiseen. Stormur merkitsee suomeksi myrskyä tai myrskytuulta. Islantilaisten hevosten nimet tarkoittavat aina jotakin, ja sama pätee villapaitamalleihin. Jokaisella sadoista neulemalleista on nimi, joka on usein saanut innoituksensa luonnosta.

9.11.2020 19:23 | Päivitetty 9.11.2020 20:35

Aamulehti

Loppuunmyyty. Loppuunmyyty. Loppuunmyyty.

Haastattelua edeltävinä tunteina Petti Puhakka on laittanut huolestunutta viestiä Pirkkalassa sijaitsevaan lankakauppa Villa Palloon, joka on Tampereen seudulla yksi harvoista islantilaisia lopi-lankoja myyvistä liikkeistä.

Onko vihreää Léttlopi-lankaa? Ei ole, eikä ole ihan heti tulossakaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut