Pitääkö lapsen antaa paikka ruuhkabussissa, kuka saa silittää vauvamahaa ja miten kätellään oikein? – Aamulehden tähtijuttu - Ihmiset - Aamulehti

Luokkatoverinsa hukannut 8-vuotias itki bussissa, mutta aikuiset eivät lotkauttaneet korviaan – Etikettiasiantuntija Mirva Saukkola kertoo, miten arjen tilanteissa pitää käyttäytyä

Pitääkö lapsen antaa paikka ruuhkabussissa, kuka saa silittää vauvamahaa ja miten kätellään oikein? Etikettiasiantuntija Mirva Saukkola kertoo. Mennyttä aikaa on tiukasti sukupuolittava etiketti ja ohje siitä, minne hieno rouva jättää ravintolassa turkkinsa. Ruokapöytään ei silti edelleenkään lampsita lippalakki päässä, eikä pulskistuneelta naiselta udella laskettua aikaa.

Mikä on fiksua kännykkäkäytöstä ja miten toimitaan täpötäydessä bussissa? Osaatko kätellä niin, ettei vastapuoleen mieleen jää epämiellyttävä, taikinamainen ote?

5.1.2020 8:04 | Päivitetty 5.1.2020 8:39

Aamulehti

Etikettiasiantuntija Mirva Saukkola hyppäsi hiljattain ratikkaan Helsingissä ja kohtasi siellä 8-vuotiaan tytön, joka itki sydäntä särkevästi. Tyttö oli joutunut eroon koululuokastaan, mutta aikuiset matkustajat eivät korvaansa lotkauttaneet hänen hädälleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: