"Emme voineet uskoa, ettei lapsemme syntyisikään elävänä" – Noora Raitanen joutui synnyttämään ennen aikojaan tyttärensä, jolla ei olisi ollut elämisen mahdollisuuksia - Ihmiset - Aamulehti

"Emme voineet uskoa, ettei lapsemme syntyisikään elävänä" – Noora Raitanen joutui synnyttämään ennen aikojaan tyttärensä, jolla ei olisi ollut elämisen mahdollisuuksia

Sikiön abortointi kuolemaan johtavan vamman ja kärsimyksen takia on asia, josta ei paljon puhuta. Tampereen yliopistossa tutkitaan nyt kokemuksen aiheuttamaa tunnemyllerrystä. Noora Raitanen kertoo, kuinka hän kohtasi pahimman pelkonsa.

Noora Raitanen otatti itsestään surukuvan sen jälkeen, kun hän oli menettänyt tyttärensä.

19.4.2019 8:01 | Päivitetty 19.5.2019 21:14

"Oli tammikuinen lauantai, kello vähän vaille yhdeksän. Seisoimme Tampereen yliopistollisen sairaalan ovella. Olin kauhusta jäykkänä. Pelotti kohdata tuleva. Mielessäni oli vain ajatus, etten haluaisi luopua.

Tyttö liikkui tomerasti vatsassani. Silitin lempeästi vatsaani ja sanoin rakastavani. Otimme muutaman askeleen, ja minut valtasi pakokauhu. Halusin juosta niin kauas, ettei kukaan saisi kiinni. Niin kauas, että tyttömme olisikin terve. Että tämän kaiken voisi unohtaa ja tätä tilannetta ei täytyisi kohdata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut