Verhoilijamestari Katja Torvisen tilauskirja on usein täynnä - Ihmiset - Aamulehti

Ylöjärveläinen Katja Torvinen loihtii kovia kokeneista huonekaluista kuin uusia – Yhä useampi maksaa vanhan kunnostuksesta isojakin summia: ”En usko, että halpojen huonekalujen suosio palaa”

Moni harmittelee aikaa, jona esimerkiksi nyt muodissa olevia 1950-luvun huonekaluja kärrättiin kaatopaikalle tai poltettiin muun ullakolta löytyvän roinan seassa. Verhoilijamestari Katja Torvisen mukaan vanhojen huonekalujen arvostuksen nousu on ollut silmiin pistävää viiden viime vuoden aikana. Hänen tilauskirjansa on lähes aina täynnä jopa kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin.

– Verhoilu on vaativaa käsityötä, jossa tavoittelen aina huippusuoritusta, sanoo verhoilijamestari Katja Torvinen. Vanhan rokokootuolin täysremontti on loppusuoralla.­

30.3.2020 7:47

Aamulehti

Rokokoo-tyylinen tuoli näytti aluksi perin murheelliselta. Sen pohja oli romahtanut ja ennen niin viehkeä ruusuaiheinen gobeliinikangas kulahtanut muistoksi loistonsa päivistä.

Oli aika, jona tämänkaltaisia tuolinraatoja vietiin kaatopaikalle tai heitettiin pellolle kasattuun rovioon, johon kiikutettiin surutta kaikkea ullakolta löytyvää, parhaat päivänsä nähnyttä tavaraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?