Nokialainen Sofia Renard syntyi sydän oikealla puolella – Ei puhu, mutta liikkuu, paahtaa leipää ja muuttaa pian omilleen äitinsä isolla riskillä tyhjästä perustamaan hoivakotiin - Ihmiset - Aamulehti

Nokialainen Sofia Renard syntyi sydän oikealla puolella – Ei puhu, mutta liikkuu, paahtaa leipää ja muuttaa pian omilleen äitinsä isolla riskillä tyhjästä perustamaan hoivakotiin

Jouluaatonaattona, kuukauden etuajassa syntynyt Sofia Renard on ikuinen lahja äidilleen Riitta Peltoselle. Nyt 17-vuotias tyttö menee menojaan eikä anna vakavan kehitysvamman hidastaa itsenäistymistään. Kävimme paikan päällä Sofiakylässä Nokialla, jonka Riitta Peltonen loi tyhjästä saadakseen tyttärelleen ja muille kehitysvammaisille nuorille asuinpaikan, jonka vanhemmatkin voivat hyväksyä.

Tytär ja äiti ovat kiinteä kaksikko. Riitta Peltosen työajan Sofia on omalla klubillaan, ja työpäivän jälkeen kaksikko lähtee kotiin. Pian Sofia täyttää 18 vuotta ja edessä on muutto Sofiakylään.

7.9.2019 7:00 | Päivitetty 7.9.2019 18:46

Sofian syntymähetkestä muistan vain kätilön ilmeen. Sanoin hänelle, että ei hätää. Tiedän, että kaikki ei ole kunnossa, tuo tyttö tänne vain. Sillä hetkellä millään muulla ei ollut merkitystä. Halusin vain vastasyntyneen lapseni syliini.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: