Ornamo-palkinto 2019 Tampereella opiskelleelle jalkinesuunnittelija Minna Peltomäelle - Ihmiset - Aamulehti

5 000 euron Ornamo-palkinto Tampereella opiskelleelle jalkinesuunnittelijalle – Saa kiitosta muotoilun vastuullisuudesta

Minna Peltomäki pitää Ornamo-palkintoa tunnustuksena koko alalle.

Peltomäen suunnittelemat kengät. Hän sai valitsijalta kiitosta kiitosta uusien materiaalien kehittämisestä ja hyödyntämisestä.

5.12.2019 18:45

Aamulehti

Vuoden 2019 Ornamo-palkinnon voittaja on jalkinesuunnittelija Minna Peltomäki. Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi valitsi tämänvuotisen voittajan kolmen ehdokkaan joukosta. Kiviniemi kiittää Peltomäen ymmärrystä muotoilun vastuullisuudesta ja kuluttajien tarpeista. Ornamo-palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Ornamo-palkinto

Muotoilualan arvostettu tunnustus, joka tekee näkyväksi ajankohtaista muotoilua ja taideteollista taidetta.

Ornamon jäsenet ehdottavat joukostaan ansioituneita tekijöitä, joiden parista Ornamon hallitus valitsee kolme ehdokasta.

Palkinnon voittajan valitsee hallituksen valitsema ulkopuolinen asiantuntija.

Ornamo-palkintoa on nykymuodossaan jaettu vuodesta 2015.

Peltomäki on opiskellut jalkinevalmistusta Tampereella Hervannan ammattioppilaitoksessa ja Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa, jossa hän on myöhemmin myös opettanut. Uransa aikana Peltomäki on työskennellyt Janitalla ja Aaltosella.

Minna Peltomäki pitää Ornamo-palkintoa tunnustuksena paitsi omalle työlleen, myös koko alalleen.

– Olen palkinnosta hyvin kiitollinen Mari Kiviniemelle ja ornamolaisille kollegoilleni, jotka ehdottivat minua palkinnon saajaksi. Tämä on mielestäni tunnustus koko jalkinesuunnittelijoiden yhteisölle, joka uskoo vahvasti suomalaiseen suunnitteluun.

Minna Peltomäki on jalkinesuunnittelija, joka tunnetaan Pomarfin Oy:n Pomar-brändin uudistamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos