Kirgisiaan perustettiin pyörätuolitanssistudio suomalaisten tuella - Ihmiset - Aamulehti

Tältä näyttää aistikas pyörätuoliflamenco – Tampereella kilpaileva lajin kirgiisitaituri on myös tärkeä roolimalli ja yhteiskuntakriitikko

Vanhakantaiset harhaluulot vammaisten kyvyttömyydestä elävät sitkeästi köyhässä Keski-Aasian maassa. Suomalaisten tukemat Kirgisian ensimmäiset pyörätuolitanssijat murtavat esimerkillään näitä myyttejä. Nyt he saapuvat Tampereelle näyttämään kykyjään.

Ukey Muratalieva (vas.) ja Ainura Teleusheva ovat pyörätuolitanssin pioneereja Kirgisiassa. Aamulehti tapasi heidät tanssistudiollaan Kirgisian pääkaupungissa Bishkekissä toukokuussa. Tampereella nähtävät kisa-asut olivat vielä Tuolloin keskeneräisiä.

1.8.2019 19:02

Aamulehti, Bishkek

On hiostavan kuuma iltapäivä Kirgisian pääkaupungin Bishkekin lähiössä. Pakokaasut ärsyttävät silmiä ja hengitysteitä, ja maisemaa ankeuttavat neuvostoaikaiset betonikerrostalot ja suuret rakennustyömaat.

Ihan heti ei uskoisi, että pölyn ja metelin keskeltä voisi paljastua jotain niinkin keidasmaista kuin uutuuttaan kiiltävä tanssistudio. Mutta niin vain sellainen löytyy pienen harhailun jälkeen erään kerrostalohirvityksen kivijalasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut