Rokotteita kehittänyt biotekniikan insinööri vaihtoi alaa: "Elämäni on muuttunut täysin" - Ihmiset - Aamulehti

Sini Kartaslammi-Rantanen jätti työnsä rokotteiden kehittäjänä ja ryhtyi kosmetologiyrittäjäksi – "Joskus lähden kotiin vasta yhdentoista maissa illalla"

Sini Kartaslammi-Rantanen vaihtoi aikoinaan alaa, koska halusi elämäänsä läsnäoloa ja rauhoittumista.

19.2.2018 18:38

Sini Kartaslammi-Rantanen seisoo ikkunan ääressä ja katselee ulos. Koskemattomat hanget ympäröivät rakennusta, maisema on hiljainen ja kaunis.

Samanlainen tunnelma on myös sisällä. Miellyttävä tuoksu leijailee lämpimässä huoneessa, jossa rauhoittava musiikki soi vaimeana.

–Ihan kuin olisin aina kuulunut tänne, Sini Kartaslammi-Rantanen hymyilee.

Kartaslammi-Rantanen on SKY-kosmetologi ja tarjoaa palvelujaan Valkeakosken Voipaalan idyllisessä ympäristössä. Hänen Helkanhelmi-hoitolansa muutti uusiin toimitiloihin viime keväänä paikan vapauduttua edelliseltä yritykseltä, Kukka-Hakalta.

–Ihailin paikkaa aina, kun kävin heillä asiakkaana. Kun Kukka-Hakan muutto Koskikaraan varmistui, yrittäjä kysyi olisinko halukas siirtämään yritykseni Voipaalaan.

Kartaslammi-Rantasella oli tuolloin ollut hoitola oman kodin pihapiirissä nelisen vuotta. Ensin hän vastasi olevansa tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen.

–Olin silloin juuri kukkaostoksilla ystäväni kanssa. Menimme sen jälkeen pienelle lenkille Rapolanharjulle, ja mielessäni pyöri vain tuo mahdollisuus. Lenkin aikana minulle syntyi kirkas ajatus siitä, että tänne minä haluan.

Voipaalan tilat remontoitiin Helkanhelmen tarpeiden mukaan.

Sini Kartaslammi-Rantanen on ensimmäiseltä ammatiltaan biotekniikan insinööri. Hän työskenteli aikaisemmin lääketeollisuudessa rokotteiden kehitystyössä.

–Työni oli kovin hektistä ja juoksin deadlinesta toiseen. Rakastin työtäni, mutta kaipasin rauhoittumista ja läsnäoloa.

Kartaslammi-Rantanen oli käynyt nuoresta saakka kosmetologilla hoidattamassa aknesta kärsinyttä ihoaan ja ajatellut usein, että kosmetologin työ kiinnostaisi häntä itseäänkin.

Niinpä hän lähti opiskelemaan alaa ja aloitti yritystoiminnan.

–Tällä alalla korkea tutkimus ja läsnäolo yhdistyvät täydellisellä tavalla. Kokemukseni lääketeollisuudesta auttaa minua menemään syvemmälle käyttämieni tuotteiden aineosissa.

Nykyään Sini Kartaslammi-Rantanen työskentelee myös edustamansa brändin Suomen-kouluttajana. Koulutuksia pidetään kosmetologikoulujen lisäksi Voipaalassa Helkanhelmen tilojen vieressä olevassa luokkatilassa.

"En kadu hetkeäkään"

Työ yrittäjänä on edelleen usein aikataulutettua. Se ei kuitenkaan tunnu samalta kuin aikaisemmassa ammatissa.

–Teen todella paljon töitä. Joskus lähden kotiin vasta yhdentoista maissa illalla. En silti kadu hetkeäkään, että päätin vaihtaa alaa. Elämäni on muuttunut täysin.

Ensinnäkin nykyään ihmiset ymmärtävät, mitä Kartaslammi-Rantanen tekee työkseen. Toisekseen työn luonne on erilainen.

–Kun teen hoitoja, se on minulle parhaimmillaan mindfullness-hetki. Minä kunnioitan hoitoa ja rauhoitun aina ennen aloittamista itsekin, ikään kuin laskeudun hoitoon.

Jokainen hoitokerta on omanlaisensa, ja vaikuttaa eri tavoin myös hoitojen tekijään.

–Olen herkkä aistimaan ihmisten tunnetiloja, ja asiakkaan jännitys saattaa joskus tarttua myös minuun. Mutta kun alan tehdä hoitoa, rauhoitun aina itsekin.

Hän sanoo luottavansa intuitioon, joka vie hoitoja eteenpäin.

–Jokainen hoito on matka, ja ihmisten tarpeet erilaiset. Jos asiakas on kovin rauhaton, teen kaiken entistä hitaammin.

Kiire ja aikataulut eivät kuulu Helkanhelmen seinien sisäpuolelle.

–Kosmetologikoulussa olin aina viimeinen, joka sai hoidot valmiiksi. Se ahdisti, kun kaikki piti aina kirjata tarkkaan ylös, tehdä hoito ja saatella asiakas ovellekin tietyssä ajassa. Jo silloin mieheni lohdutti, että omassa hoitolassasi saat sitten työskennellä ihan niin kiireettömästi kuin haluat.

Helkanhelmessä jokainen hoito päättyykin hetken hiljaisuuteen ja lopuksi vielä teekupposeen Voipaalan maisemissa. Silloin on aikaa jutella hetki ja hengähtää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut