Vaikuta jo nyt siihen, millaista elämäsi on vanhana – yksinäisyys voi olla terveydelle yhtä paha juttu kuin 15 tupakkaa päivässä - Ihmiset - Aamulehti

Vaikuta jo nyt siihen, millaista elämäsi on vanhana – yksinäisyys voi olla terveydelle yhtä paha juttu kuin 15 tupakkaa päivässä

Mitä vanhuusvuosien ystävyyssuhteilta on realistista odottaa? Millä keinoin omaa yksinäisyyttä voi lievittää ja miten sitä voi oppia sietämään? Uusi ilmiö on se, että edessä häämöttävä vanhuuden yksinäisyys alkaa huolettaa jo 50 vuoden rajapyykin jälkeen. Aamulehti julkaisee kolmeosaisen juttusarjan vanhusten yksinäisyydestä. Tämä juttu on sarjan toinen osa.

Yksinäisyyden tunne vaihtelee. Jos eilen tuntui yksinäiseltä, tänään olo voi olla toisenlainen. Sosiaalisten suhteiden määrää tärkeämpää on niiden laatu.

10.9.2019 18:14

Aamulehti

Eläkeikäisten yksinäisyys ei ole lisääntynyt parin viime vuosikymmenen aikana. Joidenkin tutkimusten mukaan se saattaa olla jopa jonkin verran vähentynyt.

Vanhusten yksinäisyys on joka tapauksessa yhteiskunnallinen haaste, joka kirjattiin tänä vuonna myös hallitusohjelmaan. Siinä todetaan, että kaikille halutaan taata arvokas vanhuus, eikä ketään jätetä yksin. Hallituksen mukaan kenenkään ei pidä pelätä vanhenemista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: