Vain elämää: Kiintiöräppäri Ankara mietti ensin, miksi hänet haluttiin mukaan - Ihmiset - Aamulehti

Vain elämää: Kiintiöräppäri Ankara mietti ensin, miksi hänet haluttiin mukaan

Nikke Ankara eli Niiles Ilmari Hiirola on avoimesti puhunut omista vaikeuksistaan. Kuvauksissa oli hienoa kuulla, että muillakin ovat asiat olleet välillä solmussa.­

14.4.2017 18:57

– Wow! oli ensimmäinen sana, mikä Nikke Ankaralle tuli mieleen, kun hän kuuli kutsusta Vain elämää -ohjelmaan kuudennelle tuotantokaudelle.

– Mietin, että millä järjellä? Olen julkaissut vasta yhden albumin ja pari sinkkua seuraavalta, miksi tässä vaiheessa pyydetään? kertoo Nikke Ankara eli Niiles Ilmari Hiirola ajatuksistaan.

Levy-yhtiön tuottaja Henri Lanz sai kuitenkin Ankaran vakuutettua siitä, että mukaan kannattaa lähteä.

– Mietin, että riittävätkö biisit, löytävätkö kaikki kappaleen minun repertuaaristani. Henkka valoi uskoa, että kyllä ne löytää, älä sitä murehdi. Hän sanoi, että murehdi sitä, oletko valmis julkisuutteen, joka ohjelmasta tulee. Sain pari päivää aikaa miettiä.

Nikke Ankara mietti ensin, mahtavako muut löytää hänen musiikistaan mielestään sovitettavaa.­

Tilaisuus oli sellainen, että siihen oli tietenkin pakko tarttua. Ankara otti sen myös mahdollisuutena todistaa itselleen, että hän selviää hommasta. Oma laulutaito vähän arvelutti.

– Jengi varmasti ihmettelee, kuka tämä kiintiöräppäri on, joka otettiin mukaan. Minulle se oli niin magee reissu, että ihan sama mitä siitä tulee, kaikki on pelkkää plussaa joka tapauksessa.

Nikke Ankara muistetaan edelleen musiikin lisäksi myös siitä, että hän on avoimesti kertonut mielenterveysongelmistaan. Nyt hän ei enää niin välittäisi puhua niistä jokaisessa haastattelussa.

Vain elämää -ohjelman kuvauksissa asia tietenkin tuli esille.

– Se oli vain yksi hetki, missä niistä jutuista jauhettiin. Ei mehusteltu sen kummemmin. Kerroin niille mikä on homman nimi. Sain myös vertaistukea, muillakin on mennyt jossain vaiheessa aika huonosti, en ole ainut. Siitä on yli kaksi vuotta ja tosi usein asiasta kysellään vieläkin. Eikö se ole jo menneen talven lumia?

– Vain elämää oli tilaisuus, johon oli räppärinkin pakko tarttua, totesi Nikke Ankara.­

Nikke Ankaralle Olli Lindholmin ja Irinan kappaleet olivat rakkaita vetoja.

– Ehkä Laurankin. Tekisi mieli sanoa kaikki, ne olivat niin erilaisia, että kaikista tuli tärkeitä. Mutta Ollin ja Irinan tekemät jäivät mieleen parhaiten. En ole kuullut niitä kuin sen kerran kun ne esitettiin siellä Espanjassa.

Seuraavaksi Nikke Ankaran on tarkoitus tehdä uutta musiikkia, jos vain saisi meneväisen tuottajansa kiinni. Hän odottaa innolla, mitä Vain elämää -ohjelma vaikuttaa, ja mitä katsojat ajattelevat hänen kappaleistaan.

Miten sen laulamisen kanssa sitten lopulta kävi, kannattiko edes jännittää etukäteen?

– Muut yrittivät opettaa minua laulamaan paremmin. Laulettiin siellä pöydän ympärillä yhdessä. Sillä tavalla ainakin sain vaikutteita reissulta, Ankara naureskelee.

Hän toivoo, että ohjelman jälkeen hänet muistettaisiin parhaista esityksistä, ja ehkä myös siitä, että se Nikke on hyvä ihminen.

Ohjelmaformaatti, jossa seitsemän muusikkoa esittää oman versionsa toisten mukana olevien muusikkojen kappaleista.

Kuudes tuotantokausi perjantaisin ja torstaisin 21.4. alkaen kello 20 Nelosella.

Ohjelma kuvattiin Mondan linnassa Marbellan pohjoispuolella.

Olli Lindholmin päivä perjantaina 21.4.

Petran päivä torstaina 27.4. ja perjantaina 28.4.

Robinin päivä torstaina 4.5. ja perjantaina 5.5.

Irinan päivä torstaina 11.5. ja perjantaina 12.5.

Niken päivä torstaina 18.5. ja perjantaina 19.5.

Samun päivä torstaina 25.5. ja perjantaina 26.5.

Lauran päivä torstaina 1.6. ja perjantaina 2.6.

Encore-jakso torstaina 8.6. ja Kaikki biisit -jaksot osa 1 perjantaina 9.6. ja osa 2 lauantaina 10.6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?