Vain elämää -Petra tunnustaa: Tiktakin jälkeen tuli iso pudotus - Ihmiset - Aamulehti

Vain elämää -Petra tunnustaa: Tiktakin jälkeen tuli iso pudotus

17.4.2017 14:31

Tyttöbändi Tiktakissa raketin lailla Suomen poptaivaalle 2000-luvun alussa noussut Petra Gargano tietää, miltä tuntuu lähteä luomaan uraa uudelleen tyhjästä.

- On ollut tosi rankkaa. Samalla kun bändihistoria avasi alussa monia ovia alussa, niin samalla tuntuu, että hakkaan päätä seinään joka ei vain murtunut. Pudotus on hyvin totta, olen elänyt sen, kertoo Vain elämää -ohjelmassa kuudennella kaudella mukana oleva Petra Gargano.

Gargano oli realisti lähtiessään soolouralle. Hän oli varautunut tekemään töitä ja on niitä tehnytkin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia, mutta ne eivät ole nousseet myyntilistoille.

- Kymmenen vuoden soolouralle mahtuu mieletöntä kasvamista varsinkin musiikintekijänä. Olen ihan eri säveltäjä ja sanoittaja kuin kymmenen vuotta sitten, mutta matka on ollut myös raskas, se on ihan faktaa.

Hän sanoo, että kasvu musiikintekijäksi alkoi vasta Tiktakin jälkeen. Bändin aikana hän sai tehdä töitä ja seurata sivusta rautaisten ammattilaisten työskentelyä. Hän imi itseensä kaiken, ja kun oli aika seistä omilla jaloillaan, noista kokemuksista oli hyötyä.

- Tiktakin aikoina minulla oli välillä sellainen olo, että en ansaitse tätä koska me saimme kaikki niin helposti. Nyt on sellainen olo, että olen tehnyt valtavasti töitä jokaisen vastaan tulevan positiivisen asian eteen. Viimeisin albumi on mulle ihan äärettömän rakas.

Vain elämää -ryhmä oli yhdessä ensimmäistä kertaa sitten tammikuun kuvausten, kun ohjelmaa esiteltiin toimittajille huhtikuun alussa. Huumori kukki tapaamisessa.­

Petra Gargano pääsi tammikuussa pohtimaan uransa käänteitä kuuden muun artistin kanssa Vain elämää -ohjelman kuvauksiin Espanjaan. Hän oli heti valmis, kun tuotantoyhtiöstä otettiin yhteyttä.

- Kuinka nopeasti voin sanoa joo, vastasin heti todellakin, todellakin, todellakin. Mietin vain, miten bändin tytöt suhtautuvat, kun ohjelmassa käydään kuitenkin Tiktakin historiaa läpi ja ihmiset esittävät niitä biisejä. Mutta kaikki muut olivat ihan fiiliksissä ja hyvällä meiningillä mukana.

Gargano kuitenkin toivoo, että katsojat ymmärtävät, ettei hän puhu koko bändin puolesta. Ohjelmassa äänessä on Petra Gargano.

- Kun puhun yhtyeestä, näkemykset ovat minun. Jollain muulla tytöllä voi olla ihan erilaiset kokemukset. Vaikka puhun meidän bändistä, niin puhun siitä, miltä minusta tuntui siinä bändissä. En ole koko bändin tulkki vaan puhun vain Petran äänellä.

Tämän tuotankokauden kuvausmaisemat olivat aika huikeat. Petra Graganolle matka antoi paljon uusia ideoita. ­

Vain elämää -reissu antoi Petra Garganolle paljon uutta inspiraatiota. Tavallaan se oli hyvä välietappi, jonka ansiosta sai fiilistellä ja nostalgisoida mennyttä uraa, paketoida sen ja siirtyä kohti uutta.

- Sain kuvausten aikana muilta tyypeiltä hirveästi uusia ideoita, miten voisin lähteä tekemään musaa. Pää pursua musiikillisia ideoita.

Jotain muutakin konkreettista jäi Espanjasta matkaan. Gargano tunnustaa aina olleensa kova lavajännittäjä: Jännitys on välillä mennyt jopa pahalla tavalla överiksi. Kamerat pelottivat häntä etukäteen.

- Jännitin, miten pidän itseni kasassa. Pitkin viikkoa jännitys kuitenkin helpottui ja rupesin nauttimaan aina vain enemmän. Nyt tuntuu, että voin laittaa itseni ihan mihin liemeen tahansa, se ei ole mitään verrattuna noihin kuvauksiin. Ensiesitys niille ihmisille jännitti, ja jälkikäteen mietin, että apua, siitä näkyy miten jännitän. Mutta sitähän se ohjelma on, että katsojat näkevät inhimillisen Petran.

Nyt Gargano jännittää ohjelman vastaanottoa ja suunnittelee uutta musiikkia. Kesällä on tiedossa keikkoja. Tulossa on myös kokoelmalevy Päiväkirjat 2007–2017. Sille on koottu parhaat Tiktakit, parhaat Petrat ja parhaat Vain elämää -kappaleet.

Ohjelmaformaatti, jossa seitsemän muusikkoa esittää oman versionsa toisten mukana olevien muusikkojen kappaleista.

Kuudes tuotantokausi perjantaisin ja torstaisin 21.4. alkaen kello 20 Nelosella.

Ohjelma kuvattiin Mondan linnassa Marbellan pohjoispuolella.

Olli Lindholmin päivä perjantaina 21.4.

Petran päivä torstaina 27.4. ja perjantaina 28.4.

Robinin päivä torstaina 4.5. ja perjantaina 5.5.

Irinan päivä torstaina 11.5. ja perjantaina 12.5.

Niken päivä torstaina 18.5. ja perjantaina 19.5.

Samun päivä torstaina 25.5. ja perjantaina 26.5.

Lauran päivä torstaina 1.6. ja perjantaina 2.6.

Encore-jakso torstaina 8.6. ja Kaikki biisit -jaksot osa 1 perjantaina 9.6. ja osa 2 lauantaina 10.6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?