Vain elämää -kuopus Robin yritti kerrankin olla hiljaa ja kuunnella - Ihmiset - Aamulehti

Vain elämää -kuopus Robin yritti kerrankin olla hiljaa ja kuunnella

Robin on kuudennen kauden nuorin artisti.­

15.4.2017 14:41

Yltiöpositiivinen Robin on kuudennen Vain elämää -kauden kuopus ja energiapakkaus. Teinityttöjen suosikki on kasvanut täysi-ikäiseksi, mutta ei kuvittelekaan pärjäävänsä kokemuksessa vanhemmille Vain elämää -artisteille.

- Pyrin siihen, että olen hiljaa ja kuuntelen mitä muilla on sanottavaa. Olen kuusi vuotta tehnyt näitä hommia tukka putkella ja kertonut kaiken. Mikään ei tule kenellekään enää yllätyksenä, nauraa Robin.

Vain elämää -ohjelman formaattiin kuuluu, että artistit avaavat elämäänsä laulujen lomassa. 18-vuotiaalla ei ole vielä kovin paljon kerrottavaa menneistä, varsinkin kun sattuu olemaan sitä laatua, joka unohtaa saman tien aina kaiken ikävän.

- Yritin Espanjassa kuvauksissa kertoa myös niitä ei niin kivoja juttuja, joita en ole aiemmin kertonut. Siinä oli vain se ongelma, etten millään saanut niitä mieleeni. Ei ollut haastavaa muistella ikäviä, en vain yksinkertaisesti muistanut.

Kuopus-Robinin oli vaikea samaistua Laura Voutilaisen ja Olli Lindholmin kokemuksiin. ­

Robin arvelee, että ikävien asioiden painuminen unholaan johtuu siitä, että hän yrittää kääntää ne aina positiivisiksi saman tien. Packalénin perheessä puhutaan paljon ja kurjatkin asiat tulevat käsitellyksi nopeasti.

Robin käy parhaillaan lukiota kolmatta vuotta. Lakki olisi tarkoitus saada päähän vuoden kuluttua. Muusikon työn ja koulun yhdistäminen on ollut haastavaa.

- Esimerkiksi kun viimeisin sinkkuni Hula Hula julkistettiin, niin minulla oli promopäiviä ja musavideokuvauksia. Jos on koulusta muutaman päivän pois, niin on ihan pihalla.

Toisaalta homma on jo tuttua peruskoulun ajoilta. Robin oli vasta seitsemännellä luokalla koulussa kun suosio räjähti. Silloin hänen oli pakko olla koulussa, oppivelvollisuus piti suorittaa. Sama strategia on jatkunut lukiossa.

Koulussa hän myös saa olla rauhassa Robbe.

- Osan kanssa olen ollut samalla luokalla ensimmäiseltä luokalta saakka. No, nyt ne tosin lukee pääsykokeisiin, minä olen koulussa vielä vuoden.

Se, että hän oli nuorin, näkyi Robinin mielestä Vain elämää -kuvauksissa selvästi silloin, kun kokeneemmat kollegat muistelivat vaikeita aikojaan. Hänen oli vaikea samaistua tarinoihin.

- Oli vaikea tuntea samoja fiiliksiä kuin Olli ja Laura ovat tunteneet joskus 1990-luvun alussa, kun ei ollut porukkaa keikoilla ja asiat oli huonosti joltain osin.

Toisaalta Robin arvelee, että tämän jälkeen hän ehkä oppii välttämään virheet, joita muut ovat tehneet. Omia virheitä hän uskoo kyllä silti tekevänsä.

Ohjelmaformaatti, jossa seitsemän muusikkoa esittää oman versionsa toisten mukana olevien muusikkojen kappaleista.

Kuudes tuotantokausi perjantaisin ja torstaisin 21.4. alkaen kello 20 Nelosella.

Ohjelma kuvattiin Mondan linnassa Marbellan pohjoispuolella.

Olli Lindholmin päivä perjantaina 21.4.

Petran päivä torstaina 27.4. ja perjantaina 28.4.

Robinin päivä torstaina 4.5. ja perjantaina 5.5.

Irinan päivä torstaina 11.5. ja perjantaina 12.5.

Niken päivä torstaina 18.5. ja perjantaina 19.5.

Samun päivä torstaina 25.5. ja perjantaina 26.5.

Lauran päivä torstaina 1.6. ja perjantaina 2.6.

Encore-jakso torstaina 8.6. ja Kaikki biisit -jaksot osa 1 perjantaina 9.6. ja osa 2 lauantaina 10.6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?