Konsultti leimasi ihmisiä hölösuiksi ja pilkunviilaajiksi – Kunnes alkoi tehdä ajatuksella rahaa - Ihmiset - Aamulehti

Konsultti leimasi ihmisiä hölösuiksi ja pilkunviilaajiksi – Kunnes alkoi tehdä ajatuksella rahaa

Thomas Erikson on ruotsalainen yrityskonsultti, joka on kirjoittanut teoksen Idiootit ympärilläni. Se on myynyt kotimaassaan kymmeniä tuhansia.­

8.4.2017 13:50

Kun Thomas Erikson oli 25-vuotias, hän sai työtehtäväkseen haastatella Sturea, kuusikymppistä yritysjohtajaa, joka oli kovalla työllään luonut menestysbisneksen.

Sture johti yritystään lujin ottein, mutta halveksui alaisiaan.

Hän näki ympärillään pelkkiä idiootteja.

Erikson kirjoittaa Sturesta uudessa kirjassaan:

”Hänen kasvonsa punehtuivat, kun hän alkoi selittää, että kaikki yksikkö A:n työntekijät olivat täysiä idiootteja. Yksikkö B:ssä taas oli ääliöitä, jotka eivät käsittäneet mistään mitään. Siinä vaiheessa Sture ei ollut edes päässyt yksikkö C:hen saakka. He olivat nimittäin koko porukan pohjasakkaa: niin kummallisia ja omituisia, että Sture ei voinut käsittää, miten he löysivät työpaikalleen joka aamu.”

Kun Sture sitten oli vaahdonnut kyllin pitkään alaistensa mitättömyydestä, Erikson esitti ainoan olennaisen kysymyksen, joka tilanteessa piti kysyä.

Kuka nämä kaikki idiootit on oikein palkannut?

Sture heitti nokkavan nuorenmiehen ulos saman tien.

”Sekopäinen pilkunviilaaja”

Niin vastenmielinen kuin Sturen tapaus olikin, se sai Eriksonin havahtumaan.

Myös hän käytti tietyntyyppisistä ihmisistä sturemaisia, leimaavia ilmaisuja: hölösuu, sekopäinen pilkunviilaaja, häpeämätön paskiainen, sulkeutunut tylsimys.

– Minulla oli selvästi ongelmia joidenkin ihmistyyppien kanssa, vaikken ikinä kutsuisi ketään idiootiksi.

Silloin Erikson teki päätöksen. Hänestä ei tulisi samanlaista kuin Sturesta.

Erikson alkoi opiskella, miten vaikeasti lähestyttäviä ihmisiä voi ymmärtää. Miksi toiset ovat hiljaisia ja toiset pälpättävät jatkuvasti? Miksi toiset puhuvat aina totta ja toiset eivät koskaan?

Havahtuminen johti intohimoon, ja intohimo poiki bisneksen.

80 000 myytyä kirjaa

Ruotsalainen kirjailija Thomas Erikson vieraili Suomessa uuden Idiootit ympärilläni -kirjansa kanssa. Hän demonstroi DISC-metodinsa mukaisesti eriväristen käyttäytymismallien eroja.­

Nyt ruotsalainen Thomas Erikson, 51, työskentelee käyttäytymistieteisiin erikoistuneena johtamisvalmentajana ja yrityskonsulttina. Hän on keskittynyt erityisesti persoonallisuustestaukseen.

Bisnes on ollut varsin tuottoisaa: 20 vuoden aikana Erikson on konsultoinut niin Ruotsin suurimpien yritysten johtajia kuin tuhansia tavallisia työntekijöitä.

Sturea Erikson voi kiittää myös kirjailijan urasta. Hän kirjoittaa näet dekkareita, joissa rikoksia ratkoo Eriksonin itsensä kaltainen käyttäytymisen tutkija.

Tärkeimpänä työkalunaan konsultti-Eriksonilla on niin kutsuttu DISA-analyysi. Se on yksi maailman käytetyimmistä persoonallisuuden arvioinnin metodeista yritysmaailmassa.

Metodille perustuu myös Eriksonin ensimmäinen tietokirja Idiootit ympärilläni – Kuinka ymmärtää muita ja itseään, joka on juuri suomennettu (Atena, 2017).

Ruotsissa vuonna 2014 ilmestyneestä teoksesta tuli hitti: kirjaa on myyty jo 80 000 kappaletta.

Neljä väriä, neljä mallia

DISA-metodissa ihmiset jaetaan karkeasti neljään eri käyttäytymismalliin: hallitseviin, innostaviin, vakaisiin ja analyyttisiin.

Näitä malleja edustavat värit: punainen, keltainen, vihreä ja sininen.

Eriksonin mukaan useimmat meistä ovat yhdistelmä kahdesta tai kolmesta väristä. Lopputulos on näin värien sekoitus erilaisilla prosenttimäärillä.

Tässä kohtaa monella nousee karvat pystyyn: miksi ihmisiä pitäisi lokeroida näin karkeasti? Eikö jaottelu pikemminkin ylläpidä kankeita stereotypioita?

Erikson on toista mieltä. Jos hän olisi heti ymmärtänyt, että Sture on punainen, he olisivat voineet tulla toimeen.

– Väärin käytettynä mikä tahansa työkalu on vaarallinen. Mutta erilaisuuksien alleviivaaminen voi olla hyväksi, kun sen tekee oikealla tavalla.

Kirja on täynnä vinkkejä, joiden avulla eri väriä edustavat ihmiset tulevat toimeen vastakkaisten värien kanssa.

Hän uskoo, että kun opimme ymmärtämään itseämme ja toisiamme paremmin, elämänlaatu paranee. Sosiaaliset konfliktit vähenevät ja tehokkuus työelämässä kasvaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Thomas Erikson esittelee kirjassaan, millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä keskuudestamme voi bongata. Kirja myös opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle.­

Ekstrovertit jyräävät

Työelämässä on pitkään keskusteltu siitä, kuinka ulospäin suuntautuneet ekstrovertit jyräävät työnhaussa ja työhaastattelussa.

Siis vaikka tarkka ja huolellinen ihminen hoitaisi paremmin esimerkiksi kirjanpitäjän työn, pestin voi usein napata sosiaalinen ja työyhteisöä innostava hutiloija.

Erikson uskoo, että värijaottelu voi ratkaista tämänkaltaisia ongelmia.

– Kun opitaan paremmin tiedostamaan ihmisen henkilökohtainen käyttäytymismalli, se tuottaa parempia tuloksia rekrytoinnissa.

Facebook-testi tekee vihaiseksi

Entä mitä Erikson sanoo kriitikoille? DISA voi kuulostaa monen korvaan kepeältä pop-psykologialta.

– Saat ihan itse päättää, mitä tästä ajattelet. Jos haluat parantaa kykyäsi tulla toimeen ihmisten kanssa, uskon että DISA-metodista on hyötyä. Niin ovat monet kirjan lukeneetkin huomanneet.

Idiootit ympärillän i -kirjasta tulee aika ajoin mieleen Facebookissa suositut, ilmaiset ja hauskat persoonallisuustestit.

Eriksonilta ne saavat kuitenkin täystyrmäyksen. Hänen mukaansa testit ovat silkkaa viihdettä ja voivat ohjata ihmistä aivan väärään suuntaan.

– Kun teen Facebook-persoonallisuustestin, tulen vihaiseksi joka kerta.

– Ne tarjoavat sinulle sen vastauksen, jonka haluat kuulla. Mutta kun tekee kunnollisen persoonallisuustestin, vastaukset eivät välttämättä ole kivaa kuultavaa.

Thomas Erikson esittelee kirjassaanIdiootit ympärilläni(Atena, 2017) DISA-metodin, joka pohjautuu yleiseen ja vuosia maailmalla käytettyyn DISC-metodiin.

Etenkin yritysvalmennuksessa käytetty metodi jaottelee tyypilliset käyttäymismallit neljään pääkategoriaan: punaiseen, keltaiseen, vihreään ja siniseen.

Hänen mukaansa useimmat meistä ovat yhdistelmä useista väreistä. Lopputulos on yleensä värisekoitus erilaisilla prosenttimäärillä.

Näin Erikson määrittelee DISA-metodin mukaisesti neljän käyttäytymismallin karkeat linjat. Löydätkö itsesi kuvauksista?

Punainen – hallitseva

Ulospäinsuuntautunut ja asiakeskeinen.

Reagoi nopeasti.

Ponnistelee päästäkseen johtamaan muita.

Ei kiinnostunut hienotunteisuudesta ihmissuhteissa.

Toimii välittömästi.

Ei pidä tehottomuudesta.

Aikaperspektiivi: nykyhetki.

Keltainen – innostava

Ulospäinsuuntautunut ja ihmissuhdekeskeinen.

Reagoi nopeasti.

Ponnistelee ottaakseen muita mukaan.

Ei kiinnostunut rutiineista.

Toimii impulsiivisesti.

Ei pidä toisten ulossulkemisesta.

Aikaperspektiivi: tulevaisuus.

Vihreä – vakaa

Sisäänpäin kääntynyt ja ihmissuhdekeskeinen.

Reagoi rauhallisesti.

Ponnistelee luodakseen yhteyksiä.

Ei kiinnostunut muutoksesta

Tukee toisia.

Ei pidä konflikteista.

Aikaperspektiivi: nykyhetki.

Sininen – analyyttinen

Sisäänpäin kääntynyt ja asiakeskeinen.

Reagoi hitaasti.

Ponnistelee organisoidakseen asioita.

Ei kiinnostunut ihmissuhteista.

Toimii varovaisesti.

Ei pidä asioihin sekaantumisesta.

Aikaperspektiivi: menneisyys.

Muokkaus 8.4. kello 13.50: Lisätty faktaan tarkentava lause Disa-metodin kehittämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?