Uusi lottotyttö: Pokassa olisi pitelemistä, jos numerot osuisivat omaan lottoriviin - Ihmiset - Aamulehti

Uusi lottotyttö: Pokassa olisi pitelemistä, jos numerot osuisivat omaan lottoriviin

Uusi lottotyttö Netta Dahlberg myös näyttelee ja kiertää laulukeikoilla. – Työni on ennenkin ollut viikonloppuvoittoista. Täytyy vain sovitella erilaiset keikat yhteen.­

30.3.2017 18:18

Veikkauksen uusin lottokasvo on näyttelijä, laulaja ja juontaja Netta Dahlberg. 37-vuotias Dahlberg tulee äitiyslomalle jääneen Johanna Helinin tilalle. Hän juontaa Lottoa ja Viking Lottoa MTV3-kanavalla vuorotellen Jasmin Hamidin ja Miia Kekkosen kanssa.

Dahlberg on myös laulaja, näyttelijä ja juontaja. Lottolähetyksen lisäksi hänet voi tavata teatterin lavalta tai hevikeikalta bändinsä Run for Cover kanssa.

Pirkkalasta kotoisin oleva Dahlberg on opiskellut laulua sekä Tampereen konservatoriossa että Pirkanmaan musiikkiopistossa.

Uusi lottotyttö veikkaa myös itse. Hänellä on pari vakioriviä, joilla hän on lotonnut jo useita vuosia. Useimmiten vetämässä on verkossa tehty kestolotto.

- Nythän ei ainakaan voi jättää lottoamatta. Olisi aika kamalaa luetella voittonumeroita, huomata, että ne ovat oman vakiorivin numerot ja tajuta, että ei olekaan tällä viikolla lotonnut. Täytyy ehkä yrittää sulkea ne numerot mielestä, Dahlberg nauraa.

Hän arvelee, että pokassa voisi olla pitelemistä, jos numerot oikeasti osuisivat omalle riville.

Dahlberg kertoo, että loton juontajat eivät pääse käsiksi lottokoneeseen, sitä vahtivat viralliset valvojat. Koneeseen saavat koskea vain viranomaiset.

- Kaikki saavat lotota! Loton numerot arvotaan aidosti lähetyksessä, niihin ei voi kukaan vaikuttaa, joten jääviysongelmaa ei ole.

Dahlberg odottaa innolla, että saa kertoa lähetyksessä täysosumasta, koska juuri sillä hetkellä jonkun unelma toteutuu. Voi olla, että toive toteutuu jo lauantaina, kun Dahlbergilla on ensimmäinen juontovuoro.

Sen jälkeen, kun lottoarvonnat alkoivat Suomessa vuonna 1971, oikeita numeroita ovat arvontalähetyksissä lukeneet niin valtion valvojat, heidän arvontasihteerinsä kuin lottojuontajatkin.

Kaikkien aikojen ensimmäinen lottojuontaja oli Pirkko-Liisa Ihamuotila, joka aloitti juontamisen vuonna 1975. Vanhempi väki muistaa myös Hilkka Kotamäen ja hänen keltaisen minimekkonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?