Suomalainen mies ei tanssi, mutta syytä olisi – tässä 7 vahvaa perustelua - Ihmiset - Aamulehti

Suomalainen mies ei tanssi, mutta syytä olisi – tässä 7 vahvaa perustelua

12.12.2016 20:04

Tämä mies ei tanssi, lauloi Juho ja Mika -yhtyekin jo kaksi vuotta sitten. Suomalaisen miehen tanssimattomuutta selittävän laulun sanoitus kuului muun muassa näin:

Tämä mies ei tanssi / se ois täydellinen farssi / pöydän alla jalkani rytmittää / kun sinä poljet lattiaa... En käynyt tanssikursseilla / kuntosaleilla jooga-tunneilla / olen ujo mies jonka polvet / taipuvat väärinpäin.

Omenan olisi kuitenkin hyvä pudota kauas puusta eli poikien olisi hyvä opetella tanssimaan, sanoo tamperelaisen tanssikoulun Danny’s Bollywood Dance Crew´n myynti- ja markkinointipäällikkö Ekaterina Kajakina-Lappalainen. Miksi pitäisi?

- Suomalaisten poikien pitäisi tanssia monestakin syystä, sanoo Kajakina-Lappalainen ja alkaa perustella:

1. Suomalaisia poikia usein kannustetaan jo lapsena olemaan vahvoja ja näyttämättä tunteitaan, mikä saattaa johtaa nuorena syrjäytymisvaaraan, huonoon itsetuntoon ja jopa masennukseen. Tanssi ehkäisee näitä kaikkia, koska tanssi on tapa ilmaista tunteita.

2. Tanssin avulla pojat oppivat jo lapsuudessa sosiaalisuuteen ja yhdessäoloon.

3. Tanssi kohottaa lapsen itsetuntoa ja lisää itsevarmuutta. Lapsena hankittu itsevarmuus auttaa poikaa kasvamaan itsevarmaksi mieheksi.

4. Tanssi on sanojen korvike. Erityisesti pojille on tärkeää löytää hyvä tapa purkaa tunteita, koska monet pojat eivät välttämättä ole kovin verbaalisia, jotta he voisivat ilmaista tunteitaan sanoin.

Tanssi on erinomainen tapa käsitellä etenkin vaikeita tunteita – esimerkiksi silloin, kun kotona on vaikea tilanne.

5. Tanssi kohentaa fyysistä kuntoa.

6. Kun fyysinen kunto on hyvä, myös isona miehenä itsevarmuus on kohdallaan. Tällöin esimerkiksi discossa on helppo lähestyä vastakkaista sukupuolta ilman, että tarvittaisiin alkoholia rohkaisuksi.

7. Jos suomalaiset pojat ja miehet alkavat tanssia, maamme kulttuuriperinne muuttuu rikkaammaksi. Miesten tanssiminen kuuluu vahvasti muihin kulttuureihin, kuten eteläeurooppalaiseen, intialaiseen ja afrikkalaiseen kulttuuriin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?