Ilves perustaa oman jääkiekko­joukkueen niille, jotka eivät pysty pelaamaan tavallisessa joukkueessa

Toiminnan tarkoituksena on tarjota erityislapsille ja -nuorille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa omassa joukkueessa. Valmentaja Tommi Lundrgénin mukaan toiminnalle on ollut kysyntää jo kauan.

Jääkiekko on monelle sydämenasia. Jääkiekkoseura Ilves aloittaa oman joukkueen erityislapsille ja -nuorille. Ilveksen faneja kuvattiin liigapelissä Nokia-areenassa 24. huhtikuuta 2022.

20.1. 16:50

Aamulehti

Tamperelainen jääkiekkoseura Ilves aloittaa special hockey -toiminnan sellaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät vammansa tai diagnoosinsa takia välttämättä pysty harjoittelemaan tai pelaamaan tavallisessa joukkueessa. Toiminta on seuran mukaan tarkoitettu esimerkiksi niille, joilla on lievä tai keskivaikea kehitysvamma, ADHD, Aspergerin oireyhtymä, psykososiaalisia tai motorisia haasteita, jalkaortooseja tai kuulovamma.

Joukkuetta valmentaa pitkän linjan kiekkovalmentaja Tommi Lundgrén. Hän kertoo, että toiminnan ydin on tarjota diagnoosin omaaville erityisnuorille ja -lapsille jääkiekkoharrastus. ”Ilveksen kanssa yhteistyössä lähdetään tekemään heille mahdollisuutta pelata ja nauttia jääkiekosta.”

Ilon kautta

Lundgrénilla on jo aiempaa kokemusta erityisnuorten jääkiekkotoiminnasta. Hän oli perustamassa vastaavanlaista joukkuetta Porin Ässiin vuonna 2018. Nykyään Lundgrén työskentelee Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammapoliklinikalla.

Lundgrénin mukaan joukkueessa on kyse matalan kynnyksen toiminnasta. ”Kaikki otetaan huomioon. Se ei ole niin kilpailullista, mutta hyvin intohimoista harrastusta kumminkin. Tarjoamme heille positiivisen ja elämyksiä tuovan harrastuksen. Joukkueessamme tehdään puhtaasti ilon ja onnistumisten kautta.”

Mikä?

Ilves special hockey

Joukkueen harjoitukset alkavat sunnuntaina 5. helmikuuta Tampereella Sentterissä.

Pelaajilla tulee olla henkilökohtaiset avustajat omasta takaa.

Osallistujat ja avustajat saavat harjoituksissa käyttöönsä Ilveksen harjoituspaidan.

Harjoituksiin voi ilmoittautua seuran nettisivuilla.

Runsaasti kysyntää

Valmentajan mukaan toiminnalle on ollut kiinnostusta jo ennen joukkueen perustamista. ”Kyselyitä oli jo ennen kuin rupesimme tätä virallisesti tekemään. Sitten selvisi, että Tampereella on tämmöisille ryhmille hyvin vähän minkäänlaista ohjattua seuratoimintaa, oli laji mikä tahansa.”

Lundgrénin mukaan Suomen muissa jääkiekkoseuroissa vastaavanlaista toimintaa järjestää vain kourallinen seuroja. ”Tässä ollaan hyvällä alulla, ja tähän junaan on hyvä hypätä. Tämä on tärkeä asia.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut