Tampereella kesällä syntynyt vauva sai alkunsa menetelmällä, jonka valtakunnallinen edelläkävijä Tays on – ”Se tuntuu todella ihmeeltä”

Tays on edelleen ainoa pakastetun munasarjakudoksen palautuksia tekevä yliopistosairaala Suomessa. Kuuden viime vuoden aikana on tehty viisi palautusta, ja niistä alkoi kolme raskautta. ”Se on joka kerta niin ihmeellistä”, kuvaa ylilääkäri Katja Ahinko. Yhden lapsista sai kolmekymppinen tamperelainen avopari. Kesäkuussa synnyttänyt äiti sairasti aiemmin imukudossyövän, johon käytettiin munasoluille haitallisia solunsalpaajia.

Alun epäusko uutta hoitomuotoa kohtaan vaihtui iloon, kun tamperelaisperheeseen syntyi lempinimen Mansikki saanut kesätyttö. Hänen silmänsä ja suunsa muistuttavat äitiä, ja ilmeissä näkyy isän piirteitä.

28.8. 6:30

Aamulehti

Äiti istuu jumppapallon päällä ja heijaa kantorepussa uinuvaa esikoistaan koko haastattelun ajan. Tytön lempinimi on Mansikki. Hän sai sen mansikkakuvioisen bodynsa ansiosta. Pikkuinen ei inahdakaan koko aikana. Äiti on tyytyväinen, sillä juhannusviikolla Tampereella syntynyt tyttö on nukkunut edeltävinä päivinä huonosti. ”Kaikki väsymys väistyy, kun vauva hymyilee”, äiti sanoo kaikki maailman rakkaus äänessään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut