Donitsipelti mullisti tamperelaisen Mirka Haapasaaren leivonnan – katso herkullinen donitsiohje, jonka yksi tärkeä ainesosa unohtuu monelta

Mirka Haapasaari löysi donitsipellillä paistettavat donitsit pari vuotta sitten. Donitsilla on turhan monimutkainen mielikuva – yksinkertainen kanelisokeri on Haapasaaren oma suosikki. Donitsien ohje löytyy jutun lopusta.

”Vaikka taikinaa ei tarvitsekaan vaahdottaa, tulee donitseista kuohkeita ja meheviä eikä kuivia. Teen rajatusti tilaustöitä, koska muut työt vievät aikaa ja jottei luovuus kärsi – haluan säilyttää rajattoman luovuuden näiden tekemiseen”, kertoo Mirka Haapasaari leivoslaatikon äärellä, jonne tällä kertaa on sujahtanut kanelisokereita ja talviteemaisia kuorrutettuja donitseja.

3.1.2022 18:29

Omaa aikaa. Stressin lievennystä ja kavereiden ilahduttamista. Nämä olivat Mirka Haapasaaren perimmäiset syyt aloittaa donitsileivonta. Ensin oli yksi donitsipelti, nyt niitä on kahdeksan.

”Äitiyslomalla oli ylimääräistä aikaa ja halusin tehdä jotain. Törmäsin donitsipeltiin jo pari vuotta aiemmin, mutta silloin en välineeseen lämmennyt. Päätin antaa leivontatyylille toisen mahdollisuuden ja se oli sitten menoa”, muistelee Haapasaari kevään 2020 tapahtumia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut