Ravintolat

Wistub Alsace lopetti, tilalle avautuu helmikuussa kolmen kovan konkarin LiV

Eriika Ahopelto / Aamulehden arkisto
Wistub Alsace lopetti, tilalle avautuu helmikuussa kolmen kovan konkarin LiV

Mika Lintula on aiemmin työskennellyt muun muassa Tiiliholvissa ja Saludissa.

Hanna Hyvärinen, Vesa LaitinenAamulehti

Ravintola Wistub Alsace on sulkenut ovensa. Tammikuun lopulla sen paikalla avaa ravintola LiV. Se on kahden salikonkarin, Mika Lintulan ja Kalle Viljakaisen, yhteishanke, joka nojaa eurooppalaiseen ruokaan ja eurooppalaisiin viineihin. Keittiömestariksi on pestattu yhtä kova nimi, Hellan ja Huoneen kauhan varressa viime vuosikymmenellä loistanut Montgomery Dahl, joka tekee nyt Turun-vuosiensa jälkeen odotetun paluun Tampereelle.

–Ruokalistasta tulee lyhyt ja vaihtuva, viinilistasta puolestaan laaja, mutta vaihtuva siitäkin. Tarjolla on kolme alku-, pää- ja jälkiruokaa, joissa on aina myös kasvisvaihtoehto. Viinejä ostamme eri tuottajilta pienissä erissä, Mika Lintula kertoo.

Ainakin alkuun ravintolan toiminta painottuu iltoihin, minkä lisäksi tarjolle tulee sunnuntaibrunssi.

–Brunssin hintaan sisältyy lasillinen kuohuviiniä, koska eihän se muuten mikään brunssi ole, Lintula huomauttaa.

Hintataso noudattelee edeltäjän Wistub Alsacen hintoja. Keittiön filosofiassa puolestaan kyse ei ole fine diningista vaan komponenttien hallitusta ja huolellisesta käytöstä.

–Että komponentteja on vähän, mutta ne käytetään hyvin. Tässä juuri olen ostamassa poronvasaa, mikä tarkoittaa koko vasaa kielineen ja sydämineen, Lintula havainnollistaa.

Lintulalla ja ravintoloitsijakollega Viljakaisella on takanaan yhteensä 50 vuotta salikokemusta, ja se aiotaan valjastaa asiakkaiden käyttöön. Lintula on aiemmin työskennellyt muun muassa Tiiliholvissa ja Saludissa, Viljakainen puolestaan hotelli Rosendahlissa.

Ravintola avautuu 1. helmikuuta.


Kommentit (1)

  • Henna

    hienoa kalle!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio