Teini

Syöksyjämummo, käsilaukku auki -tyyppi vai karkkiluimistelija? Mikä penkkarien karkinkaappaaja-tyyppi sinä olet?

Syöksyjämummo, käsilaukku auki -tyyppi vai karkkiluimistelija? Mikä penkkarien karkinkaappaaja-tyyppi sinä olet?

Kolumni: Torstaina asetumme taas kadun varteen katsomaan penkkariajelua. Toimittaja Kirsikka Otsamo listasi karkinmetsästäjien vakiohahmot. Itse hän ennustaa olevansa tyyppi numero yhdeksän: kyynelehtivä karkinkerääjä.

Kirsikka OtsamoAamulehti

Penkkaripäivä saa tunteikkaaksi. Jostain syystä vapauteen pääsevien nuorten hulina ja kuorma-autojen vaikuttava saattue tuntuvat yhä vaan vuoden tärkeimmältä kevään merkiltä.

Olemme muutamien työkaverieni kanssa jo vuosia ajoittaneet lounashetken juuri ajelun aikaan ja palanneet töihin taskut täynnä karkkeja.

Yhtä kiinnostavaa, kuin tarkkailla naamioituneita lukiolaisia, on seurata karkinkaappaajien tyylejä. Bongaatko sinä nämä yhdeksän erilaista kadunvarren karkinystävää.

1. Nokkija

Kykenee tasaiseen poimintasuoritukseen ja ilmiömäiseen nopeuteen. Ei välitä karkinlaadusta, mutta ottaa vain ehjiä.

2. Syöksyjä

Uhmaa liikennettä ja törmää usein kanssaihmisiin. Saa aikaan tiivistyvää tunnelmaa ja sydämensykettä.

3. Suoraan käsilaukkuun

Usein iäkäs, lapsenlapsiaan karkittava henkilö, joka on varautunut otollisella paikalla ja avoimella käsilaukulla.

4. Luimistelija

Näyttelee, ettei välitä karkkisateesta. Jää kuitenkin katsomaan ja poimii kenkänsä viereen tulleen käärekarkin. Palaa lopulta työpaikalle taskut yllättävän täynnä karkkia.

5. Pipottaja

Käsilaukuttajan nuorempi versio. Avaa piponsa auton vieressä ja kehottaa abeja heittämään karkkia suoraan sinne.

6. Ei kiinnosta - mutta nappaan tyyppi

Kävelee muka kiireisesti ohi, mutta päättää lopulta makustella yhden karkin. Toteaa sen olevan pahaa ja sylkee pois.

7. Jämien tutkija

Palaa tapahtumapaikalle vielä illansuussa. Tutkii, onko tiellä puhtaita, ehjiä karkkeja ja kerää aimo saaliin.

8. Älä heitä mua päähän -tyyppi

Ei ota karkkeja, vaikka ne sataisivat päälle. Polkee kengällä mäsäksi tielle osuvat turhat herkut.

9. "Äiti on täällä!"-huutelija

Vilkuttaa vimmatusti tien laidassa ja tahtoo saada juuri tietyn hahmon heittämän karkin, jonka on itseasiassa ensin itse edellisellä viikolla maksanut. Tai ainakin muistuttanut heittelijää sen tilaamisesta. Itkee samalla.

Ps. Tänä vuonna tulen itse olemaan viimeksi mainittu kadunvarren tunteilija. Mukavaa penkkaripäivää kaikille! Pidetään huolta ainakin siitä, ettei kukaan joudu vaaratilanteeseen karkinkiilto silmissään. Nehän ovat lopulta vain karamellejä, joita saa myös kaupasta, eivät enempää.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Toivottavasti abit ottavat huomioon vegaanit ja sokeria välttelevät, heistähän moni on itsekin vegaani nykyään, kaltaiselleni vähävaraiselle maistuisivat myös esim. kotimaiset juurekset tai mandariinit, avokadot ym, kuorelliset hedelmät.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio