Ravintolat

Susheistaan tunnettu tamperelaisravintola menettää yhden tähdistään: "Nyt wau-efekti jää puuttumaan"

Ravintola-arvio: Maruseki oli se ravintola, joka tutustutti tamperelaiset sushiin. Nyt ravintolassa kannattaa kuitenkin valita lämpimiä pikkuannoksia.

Susheistaan tunnettu tamperelaisravintola menettää yhden tähdistään: "Nyt wau-efekti jää puuttumaan"

Marusekin tarjoilija Yuna Riipinen esittelee paistettuja kasvisnyyttejä.

Hanna Hyvärinen

Mikä: Tampereen ensimmäinen japanilainen ravintola Maruseki tutustutti aikoinaan tamperelaiset sushin syömisen saloihin. Sittemmin kaupungin sushitarjonta on räjähtänyt. Vielä viime käynnillä vuonna 2014 Maruseki kilpaili sushikuninkuudesta tarjoamalla näyttävää ja modernia sushia. Nyt strategia on vaihtunut. Sushia kyllä löytyy listalta edelleen varsin kattavasti, mutta painopiste on siirtynyt erilaisiin kylmiin ja lämpimiin jaettaviin pikkuannoksiin.

Tomi Vuokola
Marusekin miljöö on pysynyt jokseenkin muuttumattomana jo vuosien ajan. Silti se toimii yhä. Loosit antavat yksityisyyttä.

Marusekin miljöö on pysynyt jokseenkin muuttumattomana jo vuosien ajan. Silti se toimii yhä. Loosit antavat yksityisyyttä.

Sijainti ja miljöö: Kuten kaikki Hämeenkadun länsipään yritykset, myös Maruseki on nyt raitiotietyömaan puristuksissa. Muutoin miljöö on ennallaan. Loosissa ruokailevalla on yllin kyllin omaa tilaa ja rauhaa, mikä on mukava vaihtelua ravintolamaailmassa muutoin muodissa olevaan bistromeininkiin.

Tunnelma: Lauantaisena iltapäivänä asiakkaita on muutama pöydällinen. Ruokaa käydään hakemassa myös mukaan. Taustalla soi jonkinlainen japanilainen iskelmä, jossa kieli vaihtuu välillä japanista englantiin. Musiikkivalinnasta voinee olla montaa mieltä.

Tomi Vuokola
Paistettu kimchi ja tofu on makunystyröitä herättelevä aloitus aterialle.

Paistettu kimchi ja tofu on makunystyröitä herättelevä aloitus aterialle.

Ruoka ja juoma: Marusekin ruokalista on pitkähkö ja tyylilajeja on useita, joten listaa selatessa menee hetki. Lopulta päädymme aloittamaan parilla jaettavalla annoksella, joista toisessa on paistettua kimchiä ja tofua (5,90 e) ja toisessa mausteista lohta shiso-lehdellä (13,50 e).

Kimchi on lempeän mausteista, ja annoksen liemi herkullista. Haasteena on vain saada isot tofupalat kastettua kunnolla liemeen, jotta niihin saisi makua mukaan. Mausteisen lohen ja shison yhdistelmässä makua hallitsee shiso-lehti. Lohen mausteisuus potkaisee vasta melko pitkällä viiveellä.

”Pääruuaksi” tilaamme basic moriawase –sushilajitelman (37,50 e / 24 kpl), joka sisältää muun muassa zuke-tonnikalaa, avokadoa, rapua ja japanilaista munakasta. Sushissa ei ole sinänsä mitään vikaa, mitä nyt riisi voisi olla vähän parempaa ja nigirit vähän paremmin suuhun mahtuvia. Varsinaisia intohimoja tämä sushi ei kuitenkaan herätä. Tätä nykyä kaupungista saa parempaakin.

Tomi Vuokola
Paistetut kasvisnyytit nousevat koko visiitin yllättäjiksi.

Paistetut kasvisnyytit nousevat koko visiitin yllättäjiksi.

Tässä vaiheessa satumme kuulemaan naapuripöydässä kehuttavan listan paistettuja kasvisnyyttejä. Samalla huomaamme pöydällä olevan annosmainoksen, jossa on mustekalatäytteisiä takoyakeja.

Päätämme maistaa vielä nämä.

Paistetut, tässä tapauksessa kasvistäytteiset, nyytit (10,50 e) ovatkin oivallinen valinta. Makuja löytyy ja valkosipuli lämmittää mukavasti. Myös takoyakit (8 e), eli jauhoista tehdyt, täytetyt ja paistetut mykyt, ovat herkullisia. Pinta on rapea, sisus ilmava ja kuohkea. Nam!

Tomi Vuokola
Matcha-teestä makunsa ammentava juustokakku päättää aterian raikkaasti.

Matcha-teestä makunsa ammentava juustokakku päättää aterian raikkaasti.

Tässä kohtaa vatsamme ovat jo melkoisen täynnä, mutta pakko on vielä maistaa jälkiruokaa. Jaamme matcha-juustokakun, joka tarjoillaan erilaisten marjojen, kuten pensasmustikoiden kera. Se on sopivan raikas päätös tuhdinpuoleiseksi venähtäneelle aterialle.

Läpi ateriaan kyytipoikana toimii mainiosti Dassai-sake. Viinejäkin on tarjolla ihan mukavasti, eikä lista tyydy Alkon perusvalikoimaan. Cocktailejakin löytyy.

Palvelu: Kaksi tarjoilijaa hoitaa iltapäivän hiljaisen ajan serviisin moitteetta. Ajoitus toimii ja välillä varmistellaan, että kaikki on hyvin. Loosin kutsunappia ei tarvitse käyttää kertaakaan.

Varma valinta, muttei wau-elämystä

Mikä: Maruseki, Hämeenkatu 31, Tampere, p. 03 212 0728.

Avoinna: Ravintola on avoinna maanantaisin kello 11–15 ja 16–21, tiistaista torstaihin kello 11–22, perjantaisin kello 11–23 ja lauantaisin kello 12–23. Sunnuntaisin ravintola on suljettu lukuun ottamatta kuukauden ensimmäisiä sunnuntaita, jolloin tarjolla on sushibuffet kello 13–17.

Hinnat: Alku- ja lisukeruuat 3,50–5,90 e, kylmät ja lämpimät jaettavat ruuat 9,90–13,90 e, lämpimät pääruuat 17,90–19,60 e, sushilajitelmat 12,90–169 e. Seitsemän ruokalajin menu 57 e.

Muuta: Annoksia voi tilata mukaan viikolla ilta-aikaan ja lauantaisin kello 12–20.

Tuomio: Edellisellä käynnillä Maruseki sai taiten tehdystä sushistaan neljä tähteä. Nyt wau-efekti jää puuttumaan. Lisäksi kaupungin ravintolakisa on kaiken aikaa kiristynyt, kun yhä uusia kunnianhimoisia keittiöitä on avattu. Tässä kisassa on kehityttävä, jos mielii säilyttää sijoituksensa. Jaettavat lämpimät annokset ovat herkullisia, mutta eivät jätä pysyvää muistijälkeä. Silti Maruseki on varma valinta japanilaisen ruuan ja tunnelman ystävälle: ★★★.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Kyllä Maruseki on edelleen kaupungin paras japanilainen ravintola. Varsinkin lounasaikaan kannattaa poiketa ja ottaa lämpimän aterian lisäksi sushisetti, hinta-laatu-suhde kohdallaan.

  • Nimetön

    Jaettavat annokset ovat epähygieenisiä varsinkin näin influenssakautena ja syrjivät yksinäisiä tai epäsosiaalisia ihmisiä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio