Luonto

Oululaismiehen kuva: Miksi poron sarvissa roikkuu toisen poron pää?

Lukijan kuva
Oululaismiehen kuva: Miksi poron sarvissa roikkuu toisen poron pää?

Paliskunta arvioi vahingon sattuneen Rovajärven ampuma-alueella.

Veera Vasara

Oululainen Antti Korpela oli toissa lauantaina Ristilammella Kemijärvellä valmistautumassa Arctic Rallyn erikoiskokeen seuraamiseen, kun vastaan tuli tällainen näky: poron sarvista roikkuu toisen poron pää.

Alueen paliskuntaan saatiin yhteys hätäkeskuksen kautta, ja porot saatiin paikalta pois ennen tien sulkemista ja erikoiskokeen alkamista.

Mitä poroille oli tapahtunut, työnjohtaja Mikko Ylinampa Pyhä-Kallion paliskunnasta?

–Armeija käyttää ampuma-alueella viestinnässä niin sanottua parikaapelia. Sellainen on takertunut poron sarviin, ja kun poroilla on tapana puskea toisiaan, on kaksi poroa sotkeentunut vielä sarvistaan kiinni. Jotenkin toisen poron pää on sitten revennyt irti.

Mitä kuvan porolle tehtiin?

–Pää irroteltiin sarvista ja poro päästettiin vapaaksi, muilta osin se oli kunnossa.

Pyhä-Kallion paliskunta sijoittuu Rovaniemen, Kemijärven, Sodankylän ja Pelkosenniemen kuntien alueelle. Rovajärven ampuma-alue sijoittuu kokonaisuudessaan 3 988 neliökilometrin laajuisen paliskunnan alueelle. Porovahinkoja on työnjohtajan mukaan tapahtunut ennenkin.

–Näitä armeijan vahinkoja sattuu. Esimerkiksi valorakettien laskuvarjot jäävät roikkumaan puihin, ja takertuvat niistä porojen sarviin.

Oikaisu 7.2.2018 klo 10.40: Korjattu artikkelin kirjoittajaksi Veera Vasara.


Kommentit (4)

  • Valokuvaaja

    AInakin ollut melkoisen veretön yksilö kun on repeytynyt niin ettei veri ole sotkenut kaulan osuutta….

  • Nimetön

    Ja sitten valitetaan susien aiheuttamista vahingoista vaikka ihminen suuressa viisaudessaan saa aikaan tällaista eläinrääkkäystä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio