Käsityöt ja askartelu

Neuloisitko linnun kuuseen tai kännykkäpussin Molla Millsin malliin? Syksyn käsityökirjoista löytyy ideoita ja iloa neuleisiin, puu- ja virkkuutöihin

Syksyn 2017 käsityökirjoissa on ohjeita niin neuleisiin kuin vaikka puutöihinkin. Kurkistimme uutuuksiin, joiden ohjeilla syntyy niin neulelintuja kuin vaikka puulelujakin.

Neuloisitko linnun kuuseen tai kännykkäpussin Molla Millsin malliin? Syksyn käsityökirjoista löytyy ideoita ja iloa neuleisiin, puu- ja virkkuutöihin
Kirsikka OtsamoAamulehti

Mikään ei ole inspiroivampaa käsityönystävälle, kuin selailla hyvin kuvitettua ohjekirjaa tai blogia. Suomessa ilmestyy tänäkin syksynä liuta käsityökirjoja. Tässä muutamia makupaloja tarjonnasta.

Mikä: Arne & Carlos: Neulotut linnut (Nemo, 20017)

Kenelle: Sisustajalle, pienten yksityiskohtien ystävälle, humoristille, luonnon ystävälle.

Miksi: Neulotut linnut ovat jokainen omanlaisensa persoona. Tarkkojen yksityiskohtien myötä jopa lajit pystyy tunnistamaan. Näillä tipuilla on tosin usen päässään vaikka silmälasit tai tuptupipo.

Ilahduimme: Miten söpöltä näyttäisikään vaikka joulukuusi, jonne olisi lennähtänyt joukko neulottuja talitinttejä ja punatulkkuja? Kaikki linnut neulotaan samalla perusohjeella, vain väritys vaihtelee.

Kustannusosakeyhtiö Otava

Yhdessä lasten kanssa

Mikä: Colliander, Aittomäki, Kotiranta: Nikkaroi liikkuvat puulelut (Minerva 2016)

Kenelle: Kaikille, jotka haluavat siirtää käsillä tekemisen jalon taidon myös eteenpäin. Lasten kanssa puuhaileville. Nikkareille.

Miksi: Itse tehdyistä leluista tulee suvussa kulkevia aarteita, joissa rakkaus siirtyy eteenpäin kuin mummin tekemissä villasukissa.

Ilahduimme: Kirjasta löytyy jopa kauniin, tosin pöytämallisen, koristekeinuhevosen, katossa roikkuvan haikaran ja perinteisen vieteri-tikan ohjeet.

Minerva Kustannus

Kolmiulotteisuutta oppimaan

Mikä: Meskanen: Iloista rakentelua . spaghettitorni ja leijubva linna (Nemo 2017)

Kenelle: Lasten vanhemmille, opettajille, askartelusta innostuneille.

Miksi: Kirja on täynnä hahmottamiskykyä ja luovuutta lisääviä ohjeita, jotka voi toteuttaa ilman suuria materiaalikuluja ja työvälineitä.

Ilahduimme: Sokeripaloista saa rakennettua hienon iglun, risuista ja tikuista pienen mökin. Tästä luovuutta lastenhuoneeseen vaikka automaton lisukkeeksi.

Kustannusosakeyhtiö Otava

Kuosien ystävälle

Mikä: Molla Mills, Kurittomat kuosit, Virkkuri 4. ( Nemo, 2017)

Kenelle: Käsityöblogien ystävälle, sisustajalle, virkkaamiseen hurahtaneelle.

Miksi:Virkkaamalla voi todellakin tehdä lähes mitä tahansa. Virkattu reppu tai vaikka korvakorut ovat trendikkään näköisiä ja lisäksi niiden tekeminen rentouttaa.

Ilahduimme: Kirjasta löytyvät hyvät, kuvitetut ohjeet jopa nyt niin trendikkäiden ryijysolmujen tekemiseen. Pienet virkkuutyöt innostavat aloittelijaa, mutta haastavampaakin työtä löytyy.

Kustannusosakeyhtiö Otava

Talveen valmistautuvalle

Mikä: Grant: Pohjoiset neuleet, 27 modernia myssyä, lapasta, huivia& villapaitaa. (Atena 2017)

Kenelle: Scandinaavisen maun omaavalle kirjoneuleen ystävälle. Taitavalle.

Miksi: Grantin kauniissa kirjoneuleissa riittää haastetta, mutta lopputulokset ovat palkitsevia. Myssyjen ja kämmeköiden suosio on taattu myös lähipiirin nuorten keskuudessa.

Ilahduimme: Kirjasta löytyy myös perinteisen, neulotun kalastajan kaulurin ja kämmekkäiden selkeät ohjeet.

Atena Kustannus

Pipoilla leikittelevälle

Mikä: Kaarela: Puikkomaisterin pipokirja ( Moreeni 2017)

Kenelle: Värien ystävälle, neulojalle, hyväntuuliselle pukeutujalle.

Miksi: Värikkäät pipo-ohjeet houkuttelevat leikittelemään lankojen värimeressä. Kirjassa on 25 ohjetta hauskoihin päähineisiin. Joukossa myös veistoksellsia, dramaattisia ja jopa hassuja hattuja.

Ilahduimme: Kirjan kuvitus myötäilee töiden tunnelmaa ja tuoiloisen, kansainvälisen tunnelman. Langat ovat tuttuja, myös kotimaasta saatavia vaihtoehtoja ja asusteet pohjoisen oloihin sopivan lämpimiä.

Kustannusosakeyhtiö Moreeni

Kurvien ystävälle

Mikä: Ohrenstein: Virkaten ylhäältä alas - täydellisesti istuvat puserot ja jakut ( Minerva 2017)

Kenelle: Vartalonmyötäisten asujen ystätävlle,virkkaajalle, tyylikkäälle.

Miksi: Kirjassa on eri vartalotyypeille soveltuvia kauniita puseromalleja. Siinä on myös neuvottu, miten mallia sovitetaan ja se muokataan omiin mittoihin sopivaksi. Naisellisia jakkuja ja pitsipuseroita on tarjolla sekä rentoina, että juhlavina versioina.

Ilahduimme: Ylhäältä alas virkatessa työtä voi sovittaa sen edetessä. Lopputulos ei näissä ohjeissa ole perinteisen raskas, eikä huonosti istuva.

Minerva Kustannus

Pakkasessa viihtyvälle

Mikä: Paavilainen: Peukalon paikka - suomalainen lapaskirja (Minerva 2017)

Kenelle: Luonnonaiheista nauttivalle, mummille, kummille, kutojalle.

Miksi: Mukana on kolmekymmentä kaunista,luontoaiheista lapasmallia.

Ilahduimme: Luonnonaiheet ovat muuttuneet upeiksi käsineiksi. Kirjan ohjeilla voi kutoa lapasten rinnalle myös hansikkaita ja kämmekkäitä. Esimerkiksi kaksinkertaiset hankilapaset vaikuttavat todella lämpimiltä.

Ranskalaiseen malliin

Mikä: Rion:Tyylikkäät ranskalaiset neuleet (Minerva 2017)

Kenelle: Neuleen ystävälle, joka tahtoo olla paitsi lämpimästi pukeutunut, samalla myös tylyikäs.

Miksi: Kirjan 34 ohjetta ovat ranskalaisen Marie Claire -lehden toimittajan käsialaa ja niissä näkyy hienostunut, harkittu tyyli. Hillityn väriset neuleet on taatusti helppo yhdistää myös muihin arki- ja juhlavaatteisiin.

Ilahduimme: Mukana on myös kauniin vaalea, porokuvioinen kirjoneulepusero, jonka selkeät ohjeet houkuttavat kokeilemaan kuvioneuletta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio