Näitä ravintoloita Aamulehti suosittelee – Lue tästä kaikki viiden ja neljän tähden arviot

Näitä ravintoloita Aamulehti suosittelee – Lue tästä kaikki viiden ja neljän tähden arviot

Kokosimme yhteen kaikki Aamulehden viiden ja neljän tähden ravintola-arviot.

Vesa LaitinenAamulehti

Viisi tähteä (★★★★★)

Ravintola C

"Ei ole epäilystäkään, että jos Michelin-tarkastajat joskus vaivautuisivat Tampereelle asti, ravintola C:n oveen ilmestyisi tähti. Enemmänkin pohtisin sitä, olisiko niitä tähtiä yksi vai kaksi. Olen ruokaillut C:ssä säännöllisesti syksystä 2008 lähtien ja tuntuu, että ravintola kehittyy koko ajan. Eikä edes hiljalleen vaan harppauksin. Mihin vielä päätyvätkään, sillä ruoka on ollut erinomaista kahdeksan vuoden takaisesta avajaispäivästä lähtien?"

Vesa Laitinen, Aamulehti 29.7.2016

Hella ja Huone

"Hella ja Huone osoitti jälleen, että se on yksi Tampereen ja koko Pirkanmaan korkeatasoisimmista ravintoloista. Keittiömestari Markus Rosenberg on tuonut Arto Rastaan ja edellisen keittiömestarin Juho Rajamäen luomaan suureen linjaan omia sävyjään ja tulos on erinomaisen onnistunut."

Vesa Laitinen, Aamulehti 14.4.2017

Huber

"Huber ei piiperrä vaan tekee ronskia ruokaa huippulaadukkaista raaka-aineista. Osa asiakkaista kammoksuu varmasti sitä, että lihan mukana tulee usein luu ja läskiä, mutta juuri siinä piilee tämän ravintolan rikkaus. Kun palvelukin on yhä huippua, Huber säilyttää kiristyvästä kilpailusta ja koventuvista laatuvaatimuksista huolimatta viidennen tähtensä"

Vesa Laitinen, Aamulehti 12.1.2018

Eriika Ahopelto
Hans Välimäen ja Restamaxin aasialainen bistro Masu on uusimpia viiden tähden ravintoloita Tampereella.

Hans Välimäen ja Restamaxin aasialainen bistro Masu on uusimpia viiden tähden ravintoloita Tampereella.

Masu

"Tätä voi kutsua elämykseksi. Masu on onnistunut korjaamaan alkuvaiheen pienet puutteet ja rikastuttaa nyt upeasti tamperelaista ravintolakulttuuria. Itämainen ruokakulttuuri on alue, josta kunnianhimoiset tamperelaiset ravintolat voisivat ammentaa enemmänkin. Hans Välimäki on palannut viiden tähden ruoanlaittajien joukkoon."

Vesa Laitinen, Aamulehti 17.2.2017

Paakari

"Paakarin poikkeuksellisen korkea taso on ollut koko ajan nähtävillä. Kun Paakaria arvioi sen omassa kategoriassa, selkeää suomalais-ranskalaista ruokaa valmistavana ravintolana, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nostaa se korkeimpaan mahdolliseen luokkaan."

Vesa Laitinen, Aamulehti 17.3.2017

Ravinteli Bertha

"Rohkenen väittää, että Tampereella on muutama ravintola, joihin voi epäröimättä ja ylpeänä tuoda syömään missä tahansa maailman huippuravintoloissa marinoituneen arvoasiakkaan tai -vieraan. Bertha on yksi niistä."

Vesa Laitinen, Aamulehti 28.9.2017

Neljä tähteä (★★★★)

4 vuodenaikaa

"Aamulehden talven ravintolaäänestyksessä Tampereen parhaaksi valittu 4 vuodenaikaa jatkaa kehittymistään. Keittiö on pienen notkahduksen jälkeen saanut Hellassa ja Huoneessa loistaneen Juho Rajamäen ansiosta uutta tuulta purjeisiinsa ja erinomaiseksi kehutut lounaat ovat kenties parempia kuin koskaan. Voin vain hämmästellä, miten Tampereen keskustassa saa täysiveristä ranskalaista gourmet-ruokaa arkisin 11 eurolla."

Vesa Laitinen, Aamulehti 19.5.2017

4 vuodenaikaa Pyynikki

"4 Vuodenaikaa Pyynikki yllättää monin tavoin. Se ei ole isoveljensä kopio, ja ruoka on silti oikein hyvää. Seuralainen on jopa valmis julistamaan lounasbuffan kaupungin parhaaksi. Siihen vielä päälle miljöö kaikkine mahdollisuuksineen, niin kyllä se on nelosen kokonaisuus."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 25.3.2016

Aisti

"Olen erittäin ylpeä ja iloinen, että Tampereella on tällainen ravintola kuin Aisti. Ruoassa yhdistyvät kauniilla tavalla Suomi ja skandinaavisuus ranskalaisin vivahtein. Kun hinta-laatusuhdekin on verraton, Aisti ansaitsee paikkansa yhtenä kaupungin kiinnostavimpana ravintolana."

Vesa Laitinen, Aamulehti 25.8.2017

Bistro Naapuri

"Naapuri on raikas ja tervetullut uutuus. Erityiskiitoksen se ansaitsee siitä, että vaikka tarjonnan punaisena lankana on terveellisyys, se ei jyrää nautinnon edelle. On hienoa, että raakaruuan ystäville tarjotaan raakakakkuja ja proteiinipirtelöiden ystäville smoothieita, mutta parasta on se, että myöskään meitä viinin ja sokerin ystäviä ei ole unohdettu. Seuralainen kiteyttää kokemuksen osuvasti: 'Ihan kuin olisi lomalla.'"

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 15.5.2015

Jukka Ritola
Bistro Naapurissa suosikiksi nousi brownie-leivos.

Bistro Naapurissa suosikiksi nousi brownie-leivos.

Cafe Pispala

"Ensikäynnillä raatimme antoi Cafe Pispalalle kolme tähteä, mutta arveli, että määrä nousee, kunhan anniskeluoikeudet saadaan kuntoon ja palvelu rullaamaan. Ja näin todella tapahtuu. Melkein kutkuttaisi antaa viisikin tähteä, mutta ihan niin täydellistä ja hienostunutta meno ei ole, eikä sen oikeastaan kuulukaan olla. Cafe Pispala on paras versio itsestään juuri sellaisena kuin se on. Vähän rosoisena, mutta symppiksenä."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 26.8.2016

Dabbal

"Dabbal kilpailee vahvasti Tampereen parhaan hotelliravintolan tittelistä. Lappi-ravintola Tampereella voi tuntua vähän teennäiseltä viritykseltä, mutta tämä konsepti toimii. Punainen lanka on – kiitos Lappi-teeman – kirkas ja keittiö tekee jännittävää ruokaa hyvistä raaka-aineista. Voi vain toivoa, että myös paikalliset kulinaristit löytävät hotellin kynnyksen yli."

Vesa Laitinen, Aamulehti 2.10.2015

Deli&Wine Bar 1909

"Delillä on hyvät mahdollisuudet tulla tamperelaisten viiniharrastajien ykköspaikaksi. Viinillä ja kevyellä ruoalla pistäytyminen on yhtä mutkatonta kuin käynti kahvilassa. Vielä kun kasvisruokailijoiden tarjonta monipuolistuu ja syksy tekee selvää hyönteisistä, kokonaisuus on loistava."

Nikke Kinnunen, Aamulehti 5.8.2016

Dining 26 by Arto Rastas

"Arto Rastas täydentää Tampereen ravintolatarjontaa erittäin tervetulleilla Välimeren mauilla. Ruoka on kekseliästä, oivaltavaa ja parhaimmillaan täyttä viiden tähden tasoa. Kokonaiselämyksen nostaminen täysiin pisteisiin vaatisi kuitenkin vieläkin karismaattisempaa salityöskentelyä. Auttaisiko siihen keittiömestarin piipahtaminen salissa?"

Vesa Laitinen, Aamulehti 5.2.2016

Fazer Café

"Fazerin vahvuus on tarjonta. Sen runsaus hyppää silmille heti sisään astuttua. Vitriini suorastaan kutsuu maistelemaan erilaisia herkkuja. Silmiin sattuvat kuitenkin herkkujen hinnat. Myös salaattien hinnat huitelevat ylärajoilla, mutta runsaat annokset ovat hintansa väärtejä. Munkkikahville kannattaa mennä jonnekin muualle."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 14.8.2015

Gastropub Kaleva

"Tuulensuun vanavedessä kaupunkiin on noussut huomattavan kiinnostavia ravintoloita. Kaleva oli huippu kaikilla osa-alueilla heti viikon aukiolon jälkeen."

Vesa Laitinen, Aamulehti 17.7.2015

Gastropub Tuulensuu

"Tuulensuu on tarjoiluiltaan, asiantuntemukseltaan ja tunnelmaltaan valtakunnan huippua omassa kategoriassaan. Ruoka on rehellistä, hyvin tehtyä pubiruokaa. Yksi tähti lisää eikä se viideskään enää kaukana ole."

Vesa Laitinen, Aamulehti 8.1.2016

Guru's

"Lähi-itä on viime vuosina tehnyt vahvaa tuloa tamperelaiselle ravintolakartalle. Siksi Gurun tapa valita se yhdeksi pääteemaksi mutta samalla sekoittaa siihen kaikkea mahdollista on anarkistisuudessaan raikas avaus. Guru’s ei jäykistele, vaan pitää selvästi hauskaa, ja se tarttuu myös asiakaskokemukseen. Hintakin on kohdillaan."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 27.10.2017

Gösta (Mänttä)

"Gösta kiilasi Pirkanmaan huippuravintoloiden harvalukuiseen joukkoon ensikosketuksella. Yksityiskohtia viilaamalla jopa viisi tähteä on tulevaisuudessa mahdollinen."

Vesa Laitinen, Aamulehti 17.6.2016

Maruseki

"Edellisessä arviossa, joka tehtiin Marusekin juuri muutettua Hämeenkadulle, ravintola sai vahvat neljä tähteä. Pienen välitakeltelun jälkeen ravintola on taas saanut hiottua konseptinsa kuntoon ja lunastaa paikkansa Tampereen kärkikastin sushi- ja japanilaisena ravintolana, vaikka kilpailu on moninkertaistunut."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 21.11.2014

Masuuni

"Kirjoitin vuosi sitten, että Masuuni tarvitsee uuden loikan. Nyt se hetken tuuliajon jälkeen sitä ottamassa ja vaikuttaa löytävän uuden keittiömestarinsa johdolla suunnan takaisin kohti Tampereen ravintolaeliittiä. Toivottavasti myös tamperelaiset asiakkaat löytävät tämän hotellin nurkkaan piilotetun helmen. Neljä tähteä säilyy, mutta ne tuikkivat nyt viimevuotista kirkkaammin."

Vesa Laitinen, Aamulehti 22.1.2016

Nanda Devi

"Nanda Devi tarjoaa intialaisten kokkien valmistamaa aitoa intialaista ruokaa. Autenttisuus ja tinkimättömyys ansaitsee arvostuksensa."

Vesa Laitinen, Aamulehti 12.2.2016

Näsinneula

"Ruoka on hyvistä raaka-aineista taiten valmistettua. Näsinneulan oma tyyli on monista annoksista helposti tunnistettavissa. Tämän ravintolan vahvuus on myös sen muuttumattomuus. Aina tietää, mitä saa, ei tarvitse pelätä, että joutuu yllätetyksi. Poro ja kuha pysynevät ruokalistalla niin kauan kuin torni pysyy pystyssä."

Vesa Laitinen, Aamulehti 16.6.2017

Eriika Ahopelto
Näsinneulassa ruokaileva saa samalla sightseeing-kierroksen Tampereen yllä

Näsinneulassa ruokaileva saa samalla sightseeing-kierroksen Tampereen yllä

Ohana Burger

"Ohana loistaa burgereilla ja leipomon tuotteilla. Kaikki on käsin tehtyä, tuoretta ja laadukasta. Reilu ja lihaisa konsepti myös erottuu hyvin kauppahallin muusta tarjonnasta."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 11.12.2015

ROKA Sushi & Robata

"ROKA todella tuo jotain uutta Tampereen tarjontaan. Se yhdistää sushin parhaisiin lattari- ja Hawaijin makuihin, ja yhdistää samalla japanilaisen ravintolan tämän hetken trendikkäimpiin katukeittiöihin. Vastaavaa kombinaatiota ei taida löytyä muualta Suomesta. Tänne täytyy tulla pian uudestaan."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 21.4.2017

Stefan’s Steakhouse

"Nyt kahdeksan vuotta avaamisen jälkeen ravintola on kehittynyt edelleen parempaan suuntaan, vaikka keittiömestari on muutamaan otteeseen vaihtunut. Stefan's Steakhousella on vankka sija amerikkalaisen ruoan lähettiläänä ja se on yhä Tampereen pihviravintoloiden aatelia. Viittä vaille viisi tähteä tällä palvelulla."

Vesa Laitinen, Aamulehti 29.6.2017

Tampella

"Aina, kun luulee, että Tampereen ravintolakartta on jo valmis ja täynnä, kaupunkiin avautuu uusi paikka, jonka avattua ei enää ymmärrä, miten sitä ennen onkin tultu toimeen. Tampella jatkaa tätä perinnettä. Hieno miljöö, mainio tunnelma ja palvelu ja – mikä tärkeintä, erinomaista ruokaa, jonka voi huuhtoa alas kekseliäillä juomavalinnoilla."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 18.11.2016

Taproom

"Taproom Unitedin idea on loistava, mutta kompromissit vievät vielä toistaiseksi yhden tähden täydellisestä suorituksesta."

Kimmo Koski, Aamulehti 8.6.2017

Tiiliholvi

"Jälkiruoat ja palvelu nostavat kokonaisuuden kuitenkin positiivisen puolelle. Tiiliholvi saa pitää niukasti neljä tähteään, mutta pysyy tarkkailevan silmän alla vastaisuudessakin."

Vesa Laitinen, Aamulehti 1.9.2017

Tom&Crill

"Ravintolan hintalaatusuhde on keskustan alueen parhaimmistoa. Yhdeksällä eurolla saa käytännössä neljän ruokalajin lounaan. Lisäksi salaattipöytä on niin runsas ja monipuolinen, ettei nälkä jää, vaikka valitsisi vain sen. Ruoka on myös hyvää ja ajatuksella valmistettua."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 20.11.2015

Umami

"Muiden keskittyessä joko volyymiin tai kikkailuun, Umami luottaa perustekemiseen. Vuosien varrella tarjontaa on pikemminkin karsittu kuin lisätty. Esimerkiksi miso-keittoa ei ole, vaan baari keskittyy täysin sushiin. Vaikka kaupungin sushitarjonta on kolmessa vuodessa laajentunut valtavasti, kärjelle ei ole laadussa löytynyt varteenotettavia haastajia. Niinpä Umami säilyttää neljä tähteään."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 7.9.2017

Viikinsaari

"Keittiön taso kilpailee vakavasti mantereen parhaiden ravintoloiden kanssa ja suurin osa annoksista oli poikkeuksellisen onnistuneita. Upea miljöö, kiinnostava viinilista, kohtuulliset hinnat ja reipashenkinen palvelu tukevat ruokaelämystä hienosti. Tampere ansaitsee ainakin yhden näin korkeatasoisen kesäravintolan."

Vesa Laitinen, Aamulehti 13.7.2017

Zeytuun

"Zeytuun tuo Tampereelle jotain uutta ja erilaista. Maut ovat kohdallaan. Ruoka on verrattain simppeliä, mutta sellaisena hyvää."

Hanna Hyvärinen, Aamulehti 29.5.2015

Wistub Alsace (4 tähteä) on poistettu listalta ravintolan sulkeuduttua tammikuussa 2018.

Tomi Vuokola
Meze-ravintola Zeytuunin ruoka on yksinkertaisuudestaan huolimatta maittavaa.

Meze-ravintola Zeytuunin ruoka on yksinkertaisuudestaan huolimatta maittavaa.


Lue myös nämä


Kommentit (8)

  • Nimetön

    Kyllä, myös Heinätori on Tampereen parhaimmistoa. Samoin listalle mielestäni kuuluisi ihana Bistro 14!

  • Nimetön

    Eikö Astor mahdu enään mukaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet