Näin meikkaat itsesi juhlakuntoon – Huono meikki nostaa esiin juuri ne kohdat, joita haluat vältellä

Meikillä voit korostaa esiin parhaat puolesi. Kosmetologi Hanna Antila neuvoo, miten.

Hanna Pihlajamäki
Näin meikkaat itsesi juhlakuntoon – Huono meikki nostaa esiin juuri ne kohdat, joita haluat vältellä

Ehdottomasti kaunistus. Kosmetologi Hanna Antila (oik) teki Terttu Asplundille silmämeikin, joka sopii arkeen ja jolla voisi lähteä esimerkiksi 80-vuotisjuhlille. Iltamenoihin luomet voisivat olla astetta tummemmat ja räväkämmät, Antila sanoo.

Hanna Pihlajamäki

Juhlameikin tekeminen voi olla monelle kauhistus. Meikkausoppaita lukeneet tietävät varsin hyvin, että huolellisesti tehty meikki korostaa upealla tavalla kasvojen parhaita puolia, mutta huono meikki nostaa esiin juuri ne kohdat, joita haluat vältellä. Esimerkiksi valokynä tuo pahimmassa tapauksessa esiin kasvojen uurteet, huonosti valittu meikkivoide paakkuuntuu iholle naamioksi ja huolimattomasti sutikoidut poskipuna ja luomiväri voivat antaa kasvoilla hassun muodon.

Pelkkä ajatuskin arki-, saati juhlameikin, tekemisestä saattaa saada hermoilemaan ja hikoilemaan peilin edessä. Uskaltaako tässä enää meikata ollenkaan? Kosmetologi Hanna Antila rauhoittelee. Hyvä meikki syntyy, kun muistaa muutamat perusasiat.

Hyvä meikki alkaa pohjustuksesta

Ensinnäkin, yhtä oikeaa tapaa meikata ei ole. Jokainen nainen on yksilöllinen kasvoiltaan ja jokaisen piirteisiin on omat niksinsä.

Mitä sitten jokaisen meikkaajan pitäisi muistaa?

Kasvojen muodosta riippumatta kaikkien kannattaa huolehtia hyvästä pohjustuksesta. Tätä varten on pohjustusvoiteita, primereitä.

Meikin tavoitteena on nykytrendin mukaisesti mahdollisimman luonnollinen, kevyt ja heleyttävä lopputulos.

–Jos pohjustus on huono, meikki ei näytä hyvältä, Antila tiivistää.

Katso meikkivoiteen värisävy kaulan iholta

Pohjustusvoiteen päälle levitetään meikkivoidetta tai esimerkiksi mineraalipuuteria. Antila neuvoo valitsemaan meikkivoiteen oikean värisävyn kaulan alueen iholta, ei esimerkiksi käsivarresta.

Tämän jälkeen kannattaa pohtia, haluaako korostaa meikillä enemmän huulia vai silmiä. Jos silmämeikki on voimakas, huulissa voi vain kevyt helmiäisrajaus ja mattahuulipuna.

Hyvään perusmeikin peruspilareihin kuuluvat myös ripsiväri, silmien rajauskynä, kulmien korostus, luomiväri ja poskipuna.

Mihin poskipuna oikeaoppisesti kuuluu sivellä?

–Poskipuna sipaistaan poskiluulle viistottain. Oikean kohdan löytää, kun laittaa posket lommolle, jolloin poskiluut korostuvat, Antila neuvoo.

Tässä voi mennä pieleen – Käytä valokynää harkiten

Missä meikki voi ammattilaisen silmin mennä pahimmin pieleen?

–Ehkä valokynän käytössä. Jos ei tiedä, miten valokynä toimii, on parempi jättää sitä käyttämättä, Antila sanoo.

Valokynän tarkoitus on pehmentää juonteita ja esimerkiksi tuoda "potkua" luomimeikkiin. Sillä voi myös häivyttää tummia silmänalusia, mutta käytössä on oltava tarkkana.

–Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että juonteet korostuvat, Antila sanoo.

Hän neuvoo olemaan tarkkana myös värisävyjen valinnassa.

Katso video: Näin meikkaat luomiväreillä

 

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio