Ravintolat

Mistä löytäisin ravintolan, jossa saisi pönöttää?

Mistä löytäisin ravintolan, jossa saisi pönöttää?

Kolumni: Ravintolakriitikko Vesa Laitinen kaipaa jatkuvan rentouttamisen vastapainoksi ravintolaa, jossa vanhat käytöstavat ovat kunniassaan.

Vesa LaitinenAamulehti

Joka kerta, kun Tampereelle avataan uusi ruokaravintola, se muistaa korostaa tiedotteessaan, että siellä ei sitten pönötetä. Ravintola haluaa tällä korostaa, että kynnys on matala ja kuka tahansa uskaltaa tulla ovesta sisään rentona ilman pelkoa jäykästä asiakaspalvelusta.

Kun ravintola ilmoittaa, että meillä ei pönötetä, viesti pitää sisällään olettamuksen, että jossakin päin kaupunkia on ravintola tai ravintoloita, jossa pönötetään.

Olen kierrellyt tamperelaisia ruokaravintoloita työssäni ja vapaa-ajallani puolipäätoimisesti 20 vuoden ajan enkä millään keksi, mistä löytäisin ravintolan, jossa joku pönöttäisi.

Nyt olen alkanut toivoa, että löytäisin sellaisen.

Rentouden korostaminen joka paikassa on mennyt jo niin pitkälle, että pönötysravintolalle alkaa olla peräti tilausta.

Vanha polvi saattaa vielä muistaa ajan, jolloin ravintolan etuovella oli vastassa portieeri, salin ovella hovimestari eikä tullut kuuloonkaan, että asiakas olisi siirrellyt alkoholijuomia itse pöydästä toiseen. Ravintolaan päästäkseen miehillä piti olla vähintään pikkutakki ja puolikengät, naisilla mekko tai hame. Pöytäliinat olivat valkoisia, aterimet hopeaa ja keittiömestari jumalasta seuraava. Asiakkaat istuivat säädetyssä istumajärjestyksessä, lapset eivät juoksennelleet pitkin ravintolaa ja vieras piti illallisen päätteeksi kiitospuheen isännälle.

Pönötys, sinun on aika tulla takaisin!


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Vai naisilla MEKKO tai hame! Pikkutytöillä on mekko, aikuisella naisella leninki.

  • Asiakas

    ”Jos nyt ensin saataisin tänne jokin sellainen paikka, josta saisi oikesti syöntikelpoista ruokaa ilman turhaa kikkailua. Ruokaa jonka makua ei tarvitse peitellä ylihintaisilla kiljunsukuisislla ja -makuisilla tuotteilla, joita myös viineiksi kutsutaan”

    Berthassa oli ainakin hyvää ihan veden kanssa syötynä. Väitän että muualtakin löytyy.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio