Ihmiset

Kukkakuoseja ja kangashousuja – katso kuinka tamperelaiset pukeutuvat hellesäähän

Helleaalto on tuonut Tampereen katukuvaan kesäasut. Aamulehti soitti vaatekauppias Tuulia Ivalolle ja kysyi parhaat vinkit kesäpukeutumiseen sekä kävi tarkkailemassa ihmisten pukeutumista kadulla.

Janne Ruotsalainen
Kukkakuoseja ja kangashousuja – katso kuinka tamperelaiset pukeutuvat hellesäähän

Kirsi Lahtinen toteaa, ettei seuraa muotia aktiivisesti. Hän kuitenkin kertoo saavansa palautetta asuistaan kolmelta teini-ikäiseltä tyttäreltään.

Piritta RäsänenAamulehti

Vaateliike ja showroom Tuu-Li Designin perustaja Tuulia Ivalo ohjeistaa aikuisia pukeutumaan kesällä väljemmin ja välttämään täysin ihonmyötäisiä vaatteita.

–Esimerkiksi ohut paitapusero, jonka miehusta ei ole liian tiukka on hyvä valinta kesäsäähän. Puseron hihat voi kääriä ylös, jolloin se on sopiva myös kuumemmalla ilmalla. Muodissa ovat nyt laatikkomaiset ja väljät vaatteet, kuten paitamekot. Mihinkään telttaan ei tietysti tarvitse pukeutua.

Paitamekkojen lisäksi Ivalo kommentoi, että kukkakuosit ja väljät vajaamittaiset kangashousut ovat nyt muodissa. Hän toteaa, että katukuvassa näkee myös paljon kokonaan valkeita asuja.

Hengittävästä pellavakankaasta tehdyt vaatteet ovat tunnetusti mukavia kesällä. Ivalo kuitenkin muistuttaa, että pellava on hyvin ohut kangas ja alusvaatteet voivat näkyä siitä läpi. Parempi vaihtoehto kokonaan pellavasta tehdylle vaatteelle olisi kangas, jossa on pellavan lisäksi myös viskoosia ja elastaania.

Ivalo kommentoi kangashousujen olevan kiva muoti-ilmiö. Ne ovat päällä mukavia ja helppokäyttöisiä. Lisäksi kangashousuja löytyy kaupoista monessa eri kuosissa ja värissä varsinkin naisille.

Kesämuotia myös miehille

Myös miehiä Ivalo kannustaa pukeutumaan välillä kangaspaitoihin ja -housuihin t-paitojen ja farkkujen sijaan. Kangasvaatteet ovat kesäsäähän rento, mutta tyylikäs valinta, jolla erottuu katukuvasta.

Ivalo toteaa, että muotivaatteiden tarjonta on Suomessa miehille paljon vähäisempi kuin naisille. Hän arvelee sen johtuvan siitä, että miehet ostavat usein vaatteita vain tarpeeseen, ja siksi vaatteiden kysyntä on pienempää.

–Nuoret miehet pukeutuvat yleensä tyylikkäästi. Jos hieman kärjistän, niin keski-ikäiset miehet eivät niinkään arvosta muodikasta pukeutumista. Heidän joutuu raahaamaan vaatekauppaan.

Janne Ruotsalainen

Teija Ruoho, 19, Leinola

Tykkään kukista ja vaaleanpunaisesta. Ostin nämä housut hiljattain ja olen pohdiskellut, minkä kanssa niitä käyttäisin. Aluksi epäröin, voinko yhdistää eri kukkakuoseja. Sitten päätin, että minusta nämä näyttävät söpöltä ja enkä välitä, mitä mieltä muut ovat niistä. Lämpimällä säällä haluan käyttää kevyitä ja liehuvia vaatteita. Nämä housut ovat ilmavat ja tuntuvat jalassa samalta kuin shortsit.

Janne Ruotsalainen

Kirsi Lahtinen, 47, Tampere

Mekon pitää olla sopivan siisti, että sitä voi käyttää töissä. Lisäksi tykkään, että kesämekoissa on ohut vuori alla. Tämä mekko on Marimekolta. Taisin ostaa sen alun perin lapsen rippijuhliin, ja nyt siitä on tullut kiva arkimekko. Kesällä valitsen vaatteet sään ja oman fiiliksen perusteella. Yritän olla hyvä naisen malli kolmelle teini-ikäiselle tyttärelleni. En kulje liian orjallisesti muodin mukana vaan haluan, että vaatteita voi myös kierrättää.

Janne Ruotsalainen

Juho Lyytikäinen, 28, Tampere

Kuvailisin, että asuni on mukava ja kevyt. Siinä on kiva tehdä töitä. Tyypillisesti pukeudun kesällä farkkuihin ja t-paitaan. Käytän vaatteita, jotka näyttävät minusta hyvältä. En hirveästi tykkää vaateteollisuuden isoista brändeistä, mutta voisin laittaa hyvännäköisen kukkapaidan päälleni.

Janne Ruotsalainen

Maija Huhtiniemi, 39, Kulju

Olen päättänyt, etten osta enää mustia vaatteita vaan raikkaita värejä. Suomessa on niin vaihtelevat kelit, että täytyy pukea mekko aina, kun sää sallii. Olen esikoulunopettaja ja vietämme lasten kanssa paljon aikaa ulkona, joten vaatteissa täytyy olla helppo liikkua. Lisäksi pidän paljon hattuja, koska ne suojaavat auringolta eikä tule huono olo. Tiedän, että kesäloma alkaa, kun saa laittaa olkihatun päähän.

Janne Ruotsalainen

Sara Kylänpää, 26, Tampere

Ostin eilen tämän paitamekon. Se on mukavan iso. Jalassa minulla on ikivanhat punaiset sandaalit ja huivi on äidin vanha. Tykkään käyttää vintage-vaatteita. Tällainen päähine on helppo tehdä. Se vetäistään päähän ja kierretään aivan kuten pyyhe. En varsinaisesti seuraa muotia, mutta katselen kuvia Pinterestistä ja ihmisten pukeutumista kaduilla.

Janne Ruotsalainen

Joni Lehtimäki, Tampere

Työni sanelee jonkin verran, mitä voin pukea päälle. Olen juuri tulossa töistä ja kerkesin jo vaihtaa työvaatteet pois. Asun pitää olla sellainen, että siinä viihtyy. Kesällä pitää olla väriä. Monet pukeutuvat liian tavallisesti ja käyttävät paljon mustaa. Tykkään seurata muotia netistä. Lisäksi matkustellessa tulee seurattua, miten ihmiset pukeutuvat kaduilla.


Kommentit (5)

  • Pellavaa

    Pellavan hyvät ominaisuudet häviävät jos lisätään viskoosi/elastan. Elastan hiostuttaa, eikä pellavavaate ole kireä vaan väljä. Valkoinen näkyy läpi, muitakin värejä on. Eikä pellava aina ole ohutta. Höh. …siinä teillä asiantuntija taas…

  • herran jumala

    Niin tamperelaista. crocsit ja villasukat vaan puuttu.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio