Kenraalimajuriksi ylennetty Timo Kakkola palaa Tampereelle – "Ei sotilasura mikään selkeä nuoruudenhaave ollut"

Logistiikka vei Timo Kakkolan mennessään. Ensi vuonna uusi tehtävä logistiikkalaitoksen johtajana tuo kenraalin Tampereelle, sillä laitoksen esikunta sijaitsee Hatanpäällä.

Emilia Kangasluoma
Kenraalimajuriksi ylennetty Timo Kakkola palaa Tampereelle – "Ei sotilasura mikään selkeä nuoruudenhaave ollut"

Kenraalimajuri Timo Kakkola hyvästelee vuodenvaihteessa Pääesikunnan. Uusi työhuone sijaitsee Tampereen Hatanpäällä.

Juha SihtoAamulehti

Tasavallan presidentti on ylentänyt itsenäisyyspäivänä prikaatikenraali Timo Kakkolan kenraalimajuriksi.

Kenraalimajuri Kakkola on palvellut Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä vuodesta 2016.

Ensi vuoden alusta lukien Kakkola siirtyy Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajaksi.

Kakkola on syntynyt Joutsenossa. Suunnistusta ja hiihtosuunnistusta harrastanut erähenkinen nuorukainen hakeutui aikanaan varusmiespalvelukseen Rajavartiolaitoksen sissikomppaniaan. Sieltä matka jatkui kadettikouluun.

–Ei sotilasura mikään selkeä nuoruudenhaave ollut, mutta huomasin muun muassa pitäväni nuorten kanssa työskentelystä ja kouluttamisesta, Kakkola kertoo.

Uralle mahtuukin myös opetustyötä. Kakkola työskenteli Maanpuolustuskorkeakoulussa sotatekniikan opettajana 1998–2001.

Ensimmäinen logistiikkapuolen tehtävä oli Panssarivarikon päällikkyys Hämeenlinnassa 2002–2003. Siitä pitäen ura on ollut kytköksissä huoltovarmuuteen, logistiikkaan ja materiaalihankintoihin.

Iso uudistus

Erityisen logistiikkalaitoksen perustaminen oli yksi merkittävimpiä asioita taannoisessa Puolustusvoimauudistuksessa. Kakkola oli alusta asti mukana laitoksen rakentamisessa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos aloitti toimintansa vuoden 2015 alussa. Laitoksella on noin 2 200 työntekijää 39 paikkakunnalla.

Laitoksen ydintehtävä on varmistaa Puolustusvoimien suorituskykyjen tehokas käyttö ja operaatioiden toimeenpano kaikissa oloissa. Se hoitaa pääosan Puolustusvoimien hankinnoista. Logistiikkalaitos omistaa ja järjestää Puolustusvoimien materiaalin ylläpidon.

–Laitos on vakiinnuttanut nopeasti asemansa. Se on tunnettu ja tunnistettu toimija niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, Kakkola sanoo.

Erityiskiitoksen hän antaa laitoksen työntekijöille, joiden ansiosta suuri hanke on viety onnistuneesti läpi.

–Ensi vuoden ja pidemmänkin ajan teemana on valmiuden tukeminen. Kansainvälinen yhteistyö lisääntyy jatkuvasti. Yksi uusista Puolustusavoimien tehtävistä on kansainvälisen avun antaminen, ja tähän valmistaudumme yhä enemmän.

Paluu Tampereelle

Kakkolan nykyinen työpaikka on Pääesikunnassa Helsingissä. Ensi vuonna uusi tehtävä logistiikkalaitoksen johtajana tuo kenraalin Tampereelle, sillä laitoksen esikunta sijaitsee Hatanpäällä.

Kaupunki on Kakkolalle entuudestaan tuttu. Hän työskenteli Tampereella Maavoimien Materiaalilaitoksen esikunnassa ja Logistiikkalaitoksen rungossa sekä laitoksen esikuntapäällikkönä vuosina 2012–2015.

–Palaan Tampereelle erittäin mielelläni. Koti tosin jää Helsinkiin, joten matkaan kahden kaupungin välillä, Kakkola sanoo.

Kenraalin perheeseen kuuluu vaimo ja jo kotoa lentäneet kolme aikuista lasta. Lemmikin virkaa hoitaa koira, jossa on puolet jackrusselinterrieriä ja puolet labradorinnoutajaa.

Liikunta kiinnostaa

Nuoruuden harrastukset hiihto ja suunnistus ovat vapaa-ajassa yhä mukana. Niiden rinnalle ovat tulleet golf ja kalastus. Jukolan viesteihin Kakkola on osallistunut 36 kertaa.

Kakkola aloittaa Sotilasurheiluliiton puheenjohtajana ensi vuonna jo kuudennen vuotensa.

Timo Kakkola

Syntynyt 25.10.1962 Joutsenossa. Asuu Helsingissä.

Perhe: Heli Kakkola ja kolme aikuista lasta.

Kadettikoulu 1983–1986.

Pääesikunnan logistiikkapäällikkö. Palvellut muun muassa esikuntapäällikkönä Logistiikkalaitoksen esikunnassa, osastopäällikkönä Maavoimien materiaalilaitoksen esikunnassa, sekä Länsi-Suomen Huoltorykmentin komentajana.

Palkittu muun muassa Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan ritarimerkillä ja Suomen Leijonan ritarikunnan 1. luokan ritarimerkillä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio