Kenraalikunnassa viisi henkilöä saa ylennyksen

STTHelsinki

Tasavallan presidentti on Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2017 ylentänyt prikaatikenraali Markku Myllykankaan kenraalimajuriksi, prikaatikenraali Timo Kakkolan kenraalimajuriksi, eversti Antti Lehtisalon prikaatikenraaliksi, eversti Janne Jaakkolan prikaatikenraaliksi ja eversti Tuomo Revon prikaatikenraaliksi.

Kenraalimajuri Markku Myllykangas on palvellut Maavoimien esikuntapäällikkönä elokuusta 2017 lähtien.

Aiemmin hän on palvellut muun muassa Pääesikunnan valmiuspäällikkönä, Tykistöprikaatin komentajana sekä Reserviupseerikoulun esikuntapäällikkönä.

Prikaatikenraaliksi Myllykangas ylennettiin vuonna 2013.

Prikaatikenraali Antti Lehtisalo on palvellut puolustusministeriön kansallisen puolustuksen yksikön johtajana kesäkuusta 2017 lähtien.

Aiemmin hän on palvellut muun muassa Jääkäriprikaatin komentajana, Karjalan prikaatin apulaiskomentajana sekä suomalaisen kriisihallintajoukon operaatiopäällikkönä Bosnia-Hertsegovinassa.

Lehtisalo ylennettiin everstiksi vuonna 2011.

Prikaatikenraali Janne Jaakkola on palvellut sektorijohtajana Pääesikunnassa vuodesta 2015 lähtien.

Sitä ennen Jaakkola on toiminut muun muassa Porin prikaatin esikuntapäällikkönä, pataljoonan komentajana Utin jääkärirykmentissä sekä Puolustusvoimain komentajan adjutanttina.

Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2014. Jaakkola on määrätty pääesikunnan logistiikkapäälliköksi 1.1.2018 lukien.

Prikaatikenraali Tuomo Repo on palvellut Kainuun prikaatin komentajana kesäkuusta 2017 lähtien.

Sitä ennen hän on palvellut apulaissotilasedustajana Suomen Nato edustustossa Brysselissä, sektorijohtajana Pääesikunnassa sekä Uudenmaan jääkäripataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä.

Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2014.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio