Ihmiset

Hyvää naistenpäivää! Kysyimme tamperelaisilta, millaisia ilonaiheita ja hyötyjä he ovat saaneet naiseudesta: "En vaihtaisi naisena olemista mihinkään"

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään tänään torstaina.

Hyvää naistenpäivää! Kysyimme tamperelaisilta, millaisia ilonaiheita ja hyötyjä he ovat saaneet naiseudesta: "En vaihtaisi naisena olemista mihinkään"

Jenni Kuhalainen ja Vuokko Laukka kertovat molemmat, että yksi suurimmista ilonaiheista on ollut äidiksi tuleminen. He pitävät tasa-arvoa tärkeänä asiana, siksi myös naistenpäivän muistaminen on tärkeää.

Jenna Keto-Tokoi, teksti, Emil Bobyrev, kuvatTampere

Onnea naiset, tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää!

Päivän kunniaksi kysyimme kymmeneltä naiselta Tampereen Keskustorilta, millaisia iloja ja hyötyjä he kokevat saaneensa naisena olemisesta.

Näin he vastasivat.

1. Sari Saarinen, 50

Naiseudesta on hyötyä ainakin se, että olemme fiksuja! Osaamme käsitellä asioita realistisesti. Olen ylpeä itsestäni ja siitä, että olen nainen. Naistenpäivä on toisaalta päivä toisten joukossa, mutta olen tietysti ylpeä myös siitä, että naistenpäivää vietetään.

2. Anne Ikonen, 56

Suomessa olen saanut tehdä juuri sitä, mitä haluan. Saan myös korostaa itseäni tai olla korostamatta. Olen saanut lähteä opiskelemaan ja tehdä omia valintoja ilman minkäänlaista painostusta. Mielestäni naistenpäivä on joka päivä, Ihan kuin ystävänpäiväkin! On tietysti hyvä, että naisten asemaan kiinnitetään huomiota etenkin maailmalla.

3. Meri Kailanto, 36

En ole osannut ajatella, onko naiseudesta mitään iloa tai hyötyä. Minulla on hyvä olo omana itsenäni. En tiedä, onko se siitä kiinni, onko nainen vai mies, sillä jokainen on kuitenkin oma yksilönsä. Toivon, että naistenpäivänä tasa-arvoa viedään eteenpäin maailmalla ja täällä.

4. Johanna Marttila, 36

En vaihtaisi naisena olemista mihinkään! Naisella on monia oikeuksia, voi vaikka vaihtaa mielipidettä kesken lauseen. En mieti sitä, millainen naisen pitäisi olla. Haluan olla juuri sellainen, kuin mikä minusta tuntuu hyvältä. Toivon, että tulevaisuudessakin jokainen saa olla sellainen kuin haluaa. Naistenpäivä on yksi juhlapäivä lisää!

5. Jenni Kuhalainen, 29

Iloa on tuonut ainakin se, että olen saanut lapsen. On kiva olla äiti. Olen niin tottunut olemaan nainen, että vaikea keksiä mitään sen enempää valitettavaa tai kehuttavaa. Suomessa tasa-arvo menee parempaan suuntaan koko ajan ja tilanne on hyvä etenkin muihin maihin verrattuna.

6. Vuokko Laukka, 35

Äitinä olo on kivaa! Kolmas lapsi on nyt tulossa, ja äitiys on hienoa. Minun kohdalleni ei ole sattunut mitään negatiivista naiseudestani. On tärkeää, että naistenpäivää vietetään ja että tasa-arvon on hyvällä mallilla.

7. Patricia Tanada-Palmu

Vaikea kysymys! Pidän naisena olemisesta ja olen onnellinen, että olen saanut lapsia. Minulla on kaksi tytärtä ja pidän perheestäni. Nautin siitä, että saan viettää heidän kanssaan aikaa.

8. Maria Herrala, 70

En tiedä, onko varsinaisesti naiseudesta ollut minulle hyötyä, mutta on siitä iloa ollut. Jossakin mielessä koen, että olen saanut etuja naiseudesta, että ihan kaikkeen ei ole joutunut. Meidän sukupolvemme ei ole joutunut sotaan, mutta jos olisi edellistä sukupolvea, siinä olisi selkeä etu, että sotaan ei olisi tarvinnut lähteä.

9. Jenni Ikäläinen, 31

Naiseus merkitsee kaikkea, mitä edustan. Suomessa on aika hyvä olla nainen ja olemme aika vahvoja ja vapaita tekemään, mitä haluamme. En ole ainakaan itse kohdannut mitään vastakkaista. Toki tasa-arvoon on matkaa etenkin palkka-asioissa.

10. Tiina Jakola, 23

Tykkään olla se, kuka olen. Tykkään myös pukeutua naisellisiin vaatteisiin ja meikata. Ei sillä, etteivätkö miehet voisi tehdä niin. On saatava olla oma itsensä, oli mitä sukupuolta tahansa.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Hyvää Naistenpäivää! Muistakaa naiset myös olla naisia ja naisellisia. Jokin aika sitten tuli käytyä Riikassa ja siellä oli ihanan naisellisia naisia. Lisää hameita meidänkin katukuvaan. 😀

  • maalainen

    Miksi meillä on edelleen naistenpäivä, äitienpäivä ja naistenlenkki, eikös nämä pitänyt jäädä historiaan, kun sukupuolineutraali avioliittolaki asui voimaan ja sai naida kenet halusi sukupuoleen katsomatta.
    Itse toki olen sitä mieltä, mikä toimii maatiloilla, sisätyöt naisille ja ulkotyöt miehille, sukupuoleen katsoen ja näin Luojamme toive toteutuu.
    Liikenne käyttäytyminen on taas eri asia, ei onnettomuuksien vähyys todista mitään ajotaidosta vaan pelosta ,kumpi naisen autoa liikuttaa kuski vai auto, testattu on ja naiset ei paini samassa sarjassa miesten kanssa edes kilometrimäärissä..,

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio