Terveys

Hartioiden jumit saa auki pallohieronnalla – Pallo maksaa muutaman euron

Anne Haapalainen
Hartioiden jumit saa auki pallohieronnalla – Pallo maksaa muutaman euron

Lähihoitajaopiskelija Minttu Salonen hieroo pallolla Susanna Jokelaa. Käsivarsien lisäksi voi hieroa hartioita ja selkää.

Anne Haapalainen

Ensikertalaisen käsissä piikkipallo ei oikein tahdo pyöriä kunnolla. Tekniikan kuitenkin oppii nopeasti ja pian nystyräpallo kulkee hierottavan hartioissa ilman pysähdyksiä. Hartioissa verenkierto tuntuu lisääntyvän jo lyhyen hieronnan jälkeen, sen verran mukavasti se lämmittää. Pallohierontaa voi kokeilla kuka tahansa.

Lähihoitajaopiskelija Susanna Jokela tukee hierottavaa ottamalla toisella kädellä kiinni tämän hartiasta.

Pallo kulkee toisen käden alla ja kulkee lapaluiden päällä, hartialihaksissa ja käsivarsissa.

–Se on mukavaa yhdessäoloa ja se antaa myös kosketuksen tunteen, Jokela sanoo.

Tiivistetysti voisi sanoa, että pallohieronta tuntuu hyvältä.

Piikkipalloja myydään esimerkiksi marketeissa ja apteekeissa muutamalla eurolla. Kokeilla voi myös esimerkiksi tennispallolla, mutta kovempi pallo antaa tehokkaamman tuloksen.

Periaatteessa pallon käytössä ei ole rajoituksia. Kaulan aluetta kuitenkin kannattaa varoa.

Pallohierontaa voi kokeilla myös itseensä. Helpointa on hieroa jalkapohjiaan istuma-asennossa. Palloa voi kuitenkin käyttää myös esimerkiksi yläselkään tai kylkilihaksiin, mutta nämä liikkeet vaativat jo kohtalaista kehonhallintaa.

Voimakasta kipua ei pidä tuottaa, sillä se lisää jännitystä ja voi pahentaa kiputiloja.

Näin se tehdään:

 


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio