TaPa sai kukkuramitoin oppia kokkolalaisilta tuulessa ja sateessa

Jotta tamperelaisisännät olisivat oppineet maalinteonläksyn varmasti, toisti kokkolalaisjoukkue sen viidesti TaPan ja KPV:n välisessä jalkapallo-ottelussa.

7.5.1973. ”TaPan taktiikkaa: Jarmo Rantanen Arvo Lambergin selässä”, kerrottiin Aamulehdessä julkaistussa urheilukuvassa.

Suomalaiset tekevät urheiluinnoissaan uskomattomia tekoja. Yhtenä kuvaavana esimerkkinä voidaan pitää sitä, että Tampellan Palloilijoiden ja Kokkolan Pallo-Veikkojen välistä Suomen mestaruussarjan jalkapallo-ottelua seurasi tuulessa ja sateessa peräti 1 245 maksanutta katsojaa!

Harvoin sitä näet ihminen palelee turhemman takia. Mutta ei ikinä niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Sitä hyvää tarjosi vieraileva KPV. Ei sen esitys mikään ihmeellinen ollut, mutta toki siinäkin vähässä oli oppia TaPalle kukkuramitoin.

KPV näytti miten keskikenttäpelaaja antaa tarkan syötön kärkipelaajalle. Ja miten kärkipelaaja tekee maalin. Jotta isännät olisivat varmasti oppineet läksyn, KPV toisti tuon jalkapallo-ottelun perusasian viisi kertaa. Eli TaPan tappio oli 0–5 (0–1, 0–4).

Nixon onnitteli salaamisesta

Valkoisen talon entinen lainopillinen neuvonantaja John Dean on kertonut demokraattisen puolueen päämajaan tehtyä salakuuntelumurtoa tutkiville viranomaisille presidentin onnitelleen henkilökohtaisesti häntä siitä, että hän oli aluksi onnistunut salaamaan Valkoisen talon johtavien virkailijoiden osallistumisen Watergate-skandaaliin.

Newsweek-aikakauslehti ilmoitti lauantai-iltana kertovansa seuraavassa painoksessaan kuinka Dean on kuulusteluissa sanonut, että presidentti Nixon oli kaksi eri kertaa antanut ymmärtää olevansa tietoinen ja hyväksyvänsä Valkoisen talon salaamisoperaation. Lehti sanoin myös viikko sitten erotetun Deanin kertoneen, että hän on valmis todistamaan Nixonin osallistuneen salaamisoperaatioon.

Dean johti aikoinaan Valkoisen talon toimeenpanemaa tutkimusta Watergate-jutussa, ja tässä tutkimuksessa hän ilmeisesti puhdisti kaikki Valkoisen talon johtavat virkailijat syytöksistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut