Viikonvaihteessa viihdyttävät keväiset karnevaalit, kärsät ja K-pop – poimi tästä viikon menovinkit

Vappuhulina kohottaa arjen yläpuolelle, Vapriikissa sukelletaan satumaailmaan ja Särkänniemen kesäkausi käynnistyy. Vaihtoehtoja etsivälle tarjolla on kumiankkoja ja korealaista pop-kulttuuria.

Vapputunnelma kohoaa! Iida Kallio ja Arttu Niitty-Uotila myivät ilmapalloja Laukontorilla vappupäivänä 2022.

| Päivitetty

Aamulehti

1. Huiskia ja hulinaa

Munkkeja, musiikkia, ilmapalloja ja iloisia ihmisiä – opiskelijoiden, työväen, kevään ja koko kansan karnevaali näkyy joka puolella. Perinteisten vapputorien ystävän kannattaa suunnata Tampereella Hämeenpuistoon, teekkarit kastetaan Tammerkoskeen kello 13 alkaen.

Vapputori Hämeenpuistossa 29. huhtikuuta – 1. toukokuuta kello 8–22. Tapahtumaa myös Laukontorilla ja Tammelantorilla.

Lue lisää: Perinteinen vapputori järjestetään tänäkin vuonna Hämeenpuistossa – myyntipisteitä tulee myös muualle Tampereen keskustan alueelle

2. Lätti lätisemään

Särkänniemen huvipuisto starttaa kesäkauden, ja laitteet avautuvat yleisölle. Samalla aukeaa uusi teema-alue: erityisesti pienemmille hurvittelijoille suunnatusta Pouta-possun kotikylästä Kärsänniemestä löytyvät uudistuneet lastenlaitteet ja kestosuosikki possujuna.

Särkänniemen kesäkauden avajaiset 29.–30. huhtikuuta, huvipuisto avoinna kello 12–19.

Lue lisää: Särkänniemi rakentaa täysin uuden alueen, joka avataan pian – Tällainen se on: ”2020-luvun isoin uudistus”

3. Bibedi babedi buu

Nyt on aika ottaa prinsessamekko esiin ja kurvata kurpitsalla museoon! Museokeskus Vapriikin uuden näyttelyn avajaisviikonloppu kutsuu lapsiperheitä satulinnan tanssiaisiin. Satuhahmojen lisäksi paikalla on muun muassa glittermeikkausta ja ennustuksia. Älä unohda lasikenkääsi!

Vapriikissa Tampereella lauantaina 29. huhtikuuta kello 11–16.

4. Polskuttelut veessä

Vappupäivänä kisataan perinteisessä ankanuitossa Valkeakoskella. Kenen kumiankka uiskentelee tuhansien joukosta maaliin ensimmäisenä? Kaikenikäisten tapahtumapäivässä tarjolla on myös monenlaista ohjelmaa musiikista pomppulinnaan ja poniratsastukseen.

Valkeakoskella Kanavan rannassa maanantaina 1. toukokuuta kello 13.30 alkaen. Ankkojen lähtö Putaan sillalta kello 15.

5. Jalalla koreasti

Jos perinteinen Suomi-vappu tai koskiseikkailut eivät innosta, valitse karnevaalitunnelmaksi hallyu eli korealaisen pop-kulttuurin hyökyaalto. Vappuaaton K-pop-bileet kutsuvat aikuisen yleisön nauttimaan musiikista, esiintyjistä ja näyttävistä yllätyksistä.

Tampereen Yo-talolla sunnuntaina 30. huhtikuuta, ovet avautuvat kello 20. K18.

Oikaisu 26. huhtikuuta kello 15:02: Jutun päivämäärissä oli väärä kuukausi. Vapputorit ovat avoinna 29. huhtikuuta – 1. toukokuuta, ei 29. toukokuuta – 1. toukokuuta. Särkänniemen kesäkauden avajaiset ovat 29.–30. huhtikuuta eivätkä 29.–30. toukokuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut