Pääsiäispöydän ehdoton tähti on tietenkin lammas, jota tänä päivänä on saatavilla monessa eri muodossa. Lammasta on myös opittu valmistamaan, minkä ansiosta lampaasta tehty pääruoka on vakiintunut pääsiäisperinteeksi. Nykyään lampaan maku saakin osakseen enemmän kehuja kuin villasukkamainintoja.
Aamulehti vertaili pääsiäiseen sopivat punaviinit – mukana kaksi neljän tähden viiniä nautiskelijoille
Pääsiäisen viinivalinta on usein punainen. Lampaan ja patojen oheen sopii keskitäyteläinen tai täyteläinen viini Euroopan klassikkoalueilta tai uudesta maailmasta. Lähdimme Australiaan ja Etelä-Afrikkaan.
Tähän pääsiäiseen sopivien viinien vertailuun ei valittu erityisiä lammasviinejä, mutta kaikkia näitä voi suositella lammasruuille.