Tämä pieni tamperelaisyhteisö on jättänyt pysyvän jälkensä kaupungin liike-elämään – Heitä saadaan kiittää tamperelaisten suosikkiherkusta

Tataarit ovat vaikuttaneet tamperelaisuuteen jo yli sadan vuoden ajan. Tataarien perinteinen lihapiirakka peremeç, tamperelaisittain pärämätsi, on muodostunut peritamperelaiseksi herkuksi. Jääkiekkoseura Ilveksen riveissä tataarit ovat saaneet yhteensä kahdeksantoista SM-kultamitalia. Tamperelaiseen liike-elämään ja katukuvaankin tataarit ovat lyöneet värikkään leimansa.

Vahit Wafinin isovanhemmat olivat tataareja, jotka tulivat 1900-luvun vaihteessa Venäjältä Suomeen tekemään kauppaa. Tataarit ovat turkkilaissukuinen heimo ja yksi Suomen vähemmistöistä. Heistä pääosa asuu Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Järvenpäässä.

Aamulehti

Ainakin monet vanhemmat tamperelaiset muistavat lukuisat kankaiden ja mattojen kivijalkaliikkeet Tampereen keskustassa. Näihin kuuluivat esimerkiksi S. Wafinin kangaskauppa Keskustorilla, Säästömetri Hallituskadulla, Mattopiste Tuomiokirkonkadulla ja Mattokulma Rautatienkadulla. Liikkeille oli yhteistä se, että ne olivat kaikki tataarien omistamia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut