Tampereen ydinkeskustassa murhattiin kolme ihmistä – Historian hämmästyttävä murhenäytelmä sai päätöksen tavallisten tamperelaisten neuvokkuuden avulla

Latvialainen pankkiryöstäjä piti Tampereen poliisiasemaa raatihuoneella neljä tuntia otteessaan. Vuoden 1906 tragedia kokosi tuhansia ihmisiä Keskustorille setvimään tilannetta. Kolme kuoli ja useita haavoittui, mutta lopulta vaarallinen roisto saatiin kaupunkilaisten neuvokkuudella taltutettua.

Vuonna 1890 valmistunut uusrenessanssityylinen Tampereen raatihuone on yksi kaupungin näyttävimmistä rakennuksista ja monien tapahtumien keskipiste. Tamperelainen historioitsija ja tietokirjailija Ari Järvelä on tutkinut raatihuonetta ja kirjoittanut siitä kirjan.

28.2. 19:03

Torstaina 1. maaliskuuta 1906. Keskustorin ja Hämeenkadun kulma Tampereella on täyttynyt sadoista ihmisistä. Kaikkien silmät ovat nauliutuneet raatihuoneen ikkunaan, josta kuuluu omituista venäjän, saksan, viron ja suomen sekaista huutoa. Raatihuoneen alakerrassa sijaitsevan poliisikamarin särkyneen ikkunan ääressä seisoo jäntevä, kalpea mies otsa veressä ja tähtää ulkona liikkuvia poliiseja revolverillaan. Kevätauringossa välkähtää tikari.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut