Kauppahallissa voi nyt kierrättää käytettyjä leluja ja leikkiä hetken

Kyseessä ei ole lapsiparkki, joten lapset ovat koko ajan huoltajiensa vastuulla. Piste toimii jouluaattoon saakka.

Ainakaan maanantaina iltapäivällä lelupisteellä ei ollut ruuhkaa. Leluja oli odottamassa leikkijöitä koreissa ja hyllyillä.

19.12.2022 19:52

Aamulehti

Tampereen Kauppahallissa on jouluaattoon saakka mahdollista kierrättää lasten leluja ja pysähtyä samalla hetkeksi leikkimään. Lapsille on avattu omatoiminen leikkinurkka, josta jokainen lapsi voi ottaa lähtiessään mukaansa yhden käytetyn lelun. Samalla voi jättää tilalle oman lelun, jota ei enää tarvitse. Piste on Kauppahallin ja Sirkus Rakkaus Pum Pumin yhteistyötä.

Idean äiti, Sirkus Rakkaus Pum Pumin pop up -pisteiden tuottaja Piritta Suominen sanoo, että yhden kierrätetyn lelun saa ottaa mukaan, vaikka ei olisikaan vielä varautunut omalla tuomisella. Käytetyn oman lelunsa voi tuoda pisteeseen vaikka seuraavalla kerralla ohi kulkiessaan.

”Leikkipaikalla voi istahtaa hetken, ja lapselta voi vaikka riisua ulkovaatteet naulakkoon. Kyseessä ei kuitenkaan ole lapsiparkki, eli lapset ovat vanhempien vastuulla.”

Lelupiste sijaitsee Kauppahallin Keskustorin puoleisella käytävällä. Se on avoinna jouluaattoon saakka. ”Piste on ollut suosittu. Leluja on tullut lahjoituksena, ja niitä on myös haettu. Perheitä on käynyt monesta maasta, ja esimerkiksi turistit ovat ilahtuneet siitä ohi kulkiessaan.”

”Kauppahalliin on jo pitkään toivottu leikkipistettä lapsille. Tämä on nyt sellainen maksuton omatoimipaikka”, Suominen kertoo.

Kiltin näköinen jääkarhulelul odotteli leikkipisteessä tulijoita maanantaina.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut